Hoşgeldiniz  

Konutta ‘Net – Bürüt’e Standart Geliyor

admin | 27 Ocak 2015 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

konut_tse_standartTÜRK Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk’ten konut alacakların bir türlü içinden çıkmadıkları “Konutta net – bürüt” hesabına standart getirileceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

TSE Başkanı  Hulusi Şentürk, önümüzdeki dönemde binalara yönelik bir standart üzerinde çalıştıklarını belirterek; “Eskiden ev alırken net-brüt hesabı kolaydı. Merpenler, asansör boşluğu ve balkon denince brüt ortaya çıkardı. Şimdi gidiyorsun, diyor ki brüt 260 metrekare. Ölçüp biçiyorsun; 150 metrekareden fazla değil. Sorunca da ‘otoparkta şu kadar, bahçede şu kadar hisseniz var cevabı” alıyorsunuz. Kusura bakmasınlar ama bunun adı tüketiciyi aldatmak” diye konuştu.

Konut sektörüne yönelik yeni bir çalışmanın müjdesini veren TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, “Net brüt hesabında iş çığırından çıkmak üzere. Adam artık bahçeyi, sığınağı bile brüte katıyor. Şu an teknik komitelerimizde bir çalışma yapılıyor. Arkadaşlarımız bir net-brüt tanımı getirecekler. Bir de sınıf tanımı yapacaklar. Sektör nasıl bir tepki verir onu da bilmiyorum” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.