Hoşgeldiniz  

Kıtalararası Yüzme Yarışı: Melikşah Düğen ve Ilgın Çelik Birinci

admin | 21 Temmuz 2019 | İstanbul, Manşet, Spor, Üst Manşet A- A+

İstanbul Boğazı’nda düzenlenen 31.Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışmasını erkeklerde Melikşah Düğen, kadınlarda Ilgın Çelik ve engellide Necmi Kaan Çavuşer kazandı.

31.Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması tamamlandı

31.Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı erkeklerde Melikşah Düğen, kadınlarda Ilgın Çelik, engelli kategorisinde Necmi Kaan Çavuşer birinci sırada tamamladı.

Türkiye ve İstanbul’un tanıtımına 30 yıldır önemli katkı sunan ve “Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” kabul edilen yarışta, 59 ülkeden yerli ve yabancı toplam 2 bin 400 yüzücü mücadele etti.

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılan yarışmacılar, startla birlikte Anadolu yakasındaki Kanlıca İskelesi’nden gruplar halinde İstanbul Boğazı’na atladı. Yüzücülere, parkur boyunca herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda müdahale edebilmek için deniz araçları eşlik etti.

Kanlıca İskelesi’nde yarışa başlayan yüzücüler, 6,5 kilometrelik parkurun ardından Kuruçeşme’deki Cemil Topuzlu Parkı’nda organizasyonu bitirdi.

İstanbul Boğazı’nda düzenlenen organizasyonu erkeklerde Melikşah Düğen, 48 dakika 28 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamladı. Efe Erduran, 48 dakika 32 saniyelik süresiyle ikinci, Ukrayna’dan Artur Artamonov ise 48 dakika 53 saniye ile üçüncü oldu.

Kadınlarda ise 47 dakika 19 saniyelik süresiyle Ilgın Çelik ilk sırada yer aldı. Geçen yılın şampiyonu Hilal Zeynep Saraç, 47 dakika 26 saniyelik derecesiyle ikinci, Şira Nur Eroğlu ise 50 dakika 9 saniye ile üçüncü sırada yer aldı.

Kadın erkek birlikte değerlendirildiği engelli yüzücüler arasında ise Necmi Kaan Çavuşer 54 dakika 45 saniyelik derecesi ile birinci oldu. Engelli yüzücülerden Alper Ceylantepe 55 dakika 00 saniyelik derecesi ile ikinci, Muammer Can Demirci 56 dakika 25 saniye ile yarışmada üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından gerçekleştirilen törenle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile diğer yetkililer, dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.