Hoşgeldiniz  

KILIÇDAROĞLU; “TÜRKİYE’Yİ KİM YÖNETİYOR?”

admin | 20 Şubat 2016 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

chp_kkCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Örgütü tarafından düzenlenen  toplantıda “Türkiye’yi kim yönetiyor?” diye sorarak gündemi değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Katıldığı İstanbul İl Örgütü Toplantısı’nda “Türkiye’yi kim yönetiyor?” diye soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yönetici pozisyonunda olan kişi sorumluluk üstlenir ama aynı zamanda görevleri konusunda kararlılık sergiler. Yani ben Başbakansam, yasaların bana verdiği Başbakanlık görevini ve sorumluluğunu bir başkasıyla paylaşamam. Benim görevimi bir başkası üstleniyorsa ben sadece boynunda davulu olan kişiyim, demektir. Benim boynuma davul asılacak, tokmağı başkası çalacak. Ondan sonra ben bu ülkeyi yöneteceğim. Türkiye’nin önündeki tablo bu kadar vahim bir tablodur” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlı konuşmasında; “Bizim gönlümüzde yatan, bütün vatandaşlarının karnının doyduğu, işsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı, sık kullandığım bir deyim vardır; annelerin çocuklarını güler yüzle okula gönderdiği, caddelerinde, meydanlarında gençlerin özgürce dolaştığı, herhangi bir güvenlik kaygısının olmadığı bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Elbette ki, bu demokratik Türkiye’de siyasi partiler olacaktır. Elbette ki, dünya görüşlerimiz farklı olacaktır. Ama bir ortak payda oluşturmak zorundayız. Nedir o ortak payda? İnsanımızın mutluluğu üzerine Türkiye’yi inşa etmek durumundayız” dedi.

YÖNETİMDE CİDDİ BİR BOŞLUK VAR

“Türkiye’de ciddi bir yönetim sorunu var. Türkiye yönetilmiyor” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün de kaygılarını dile getirdiğine dikkat çekerek; “Yönetimde ciddi bir boşluk var. Türkiye’yi kimin yönettiği konusunda ciddi kaygılar var. Yönetici aynı zamanda sorumluluk üstlenen kişidir. Eğer bir yönetici sorumluluk üstlenmiyorsa orada sorun var demektir” ifadesi ile kaygılarını dile getirdi.

BAŞBAKAN GÖREVLİ. SİYASİ SORUMLU KİM?

“Anayasanın 112. maddesi Başbakanlığı tanımlarken ‘Görev ve sorumluluk’ diyor” diyerek, Anayasa’daki görev ve sorumluluğa işaret eden Kılıçdaroğlu; “Maddenin başlığı, görev ve siyasi sorumluluk. Görev var, Başbakan da var, yani görevli. Siyasi sorumlu kim? Eğer bir ülkeyi sağlıklı yönetiyorsanız hem görevinizi yapacaksınız, aksadığı zamanda siyasi sorumluluğu üstleneceksiniz demektir” dedi.

YÖNETİCİ SORUMLULUK ÜSTLENMİYORSA SORUN VAR DEMEKTİR

İkisi Ankara’daki bombalı son altı saldırıda, 234 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Savaş içinde olmayan hiçbir ülke bu kadar derin bir travmayı yaşamamıştır. 234 kişi son 6 ayda hayatını kaybeder ama hiç kimse siyasi sorumluluğunu üstlenmez. Kim bunun sorumlusu kim? Kayseri’deki bakkal Adem mi bu işin sorumlusu? Kahramanmaraş’ta kalaycılık yapan Ökkeş mi bunun sorumlusu? Rize’deki Temel mi bunun sorumlusu? Kim, kim bunun sorumlusu? Birisinin çıkıp bu siyasi sorumluluğu üstlenmesi lazım. Kimin siyasi sorumluluğu var, açıyoruz anayasaya bakıyoruz: Başbakan ve bakanlar. Bunlar sorumlu. Peki sorumluluğu üstlenen var mı? Hiç kimse üstlenmiyor. Hatta 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısında 3 bakan çıktı televizyonların önüne gülerek, altını çiziyorum gülerek, hiçbir sorumluluk almadan açıklamalar yaptılar. Bunu kabul etmek mümkün değil. O zaman ülkede ciddi bir yönetim boşluğu var. Bir yönetici sorumluluk üstlenmiyorsa orada sorun var demektir” şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.