Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu ‘Ödenecekse Bedeli Başta Ben, CHP Ödeyecektir’

admin | 06 Kasım 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

CHP Lideri Kemal Kılçdaroğlu Ataşehir Belediyesi’nin tamamladığı park, meydan ve konukevi toplu açılışlarını yapmak için  Ataşehir’e geldi.

Kılıçdaroğlu ‘Ödenecekse Bedeli Başta Ben CHP Ödeyecektir’

Kılıçdaroğlu Bülen Ecevit İçin Ataşehir’de

Recep Kenan/Ataşehir

Ataşehir Belediyesi’nin tamamladığı park, meydan ve konukevi toplu açılışlarını yapmak için CHP Lideri Kemal Kılçdaroğlu Ataşehir’e geldi.

Toplu açılış töreninin yapıldığı Ataşehir Belediyesince yapılan Bülent Ecevit Parkı’ndaki konuşmalardan önce eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ile ilgili bir tanıtım izletildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmalarında açılışı Ataşehir Belediyesi tarafından yapılıp Bülent Ecevit adı verilen parkta yapılan konuşmalarında, Bülent Ecevit’in kişiliği, siyasi yaşamı, devlet adamlığı ve çağdaş kişiliğine vurgu yapılarak, Bülent Ecevit adının burada Ataşehir’de yaşatmayı amaçladıklarını belirttiler.

Toplu Açılış Tören Resimleri

RESİM GALERİSİ

Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkılması için mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu mücadelede bedel ödenmesi gerekirse, bedeli başta kendisi olmak üzere CHP’nin ödeyeceğini ifade eti.

Heykeltıraş Hüseyin Yüce’ye yaptırılan Bülent Ecevit’in heykelinin de yer aldığı Ataşehir Bülent Ecevit Parkı’ında gerçekleştirilen toplu açılışta; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Erdoğan Toprak, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekileri Oktay Ekşi, Kadir Öğüt, Mahmut Tanal, PM Ataşehirli üyesi Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tan oluşan üst düzey siyasi katılımın yanı sıra; verdiği konser ile katkıda bulunan Doğan Canku, Sadık Gürbüz, Oktay Kaynarca, Enis Fosforoğlu, Tarık Akan, Hüseyin Turan, Edip Akbayram ve Halit Akçatepe ile birlikte birçok sanatçı ve gazeteciler ile çok sayıda halk katıldı.

Açlış konuşmasını Yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Bülent Ecevit’in çok önemli bir devlet adamı olduğunu ve bunu da dünyaya kabul ettirdiğini belirtti.

“Bugün burada eski Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit adına yaptırmış olduğumuz parkın ve heykelin açılışını yapıyoruz.” diye söze başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Ecevit’in ölüm yıldönümü olduğunu hatırlattıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti; “Bülent Ecevit’i kaybetmemizin üzerinden 6 yıl geçti. 5 Kasım 2006 tarihinde, bazı televizyon kanalları eski Başbakanlardan Bülent Ecevit vefat etti diye alt yazı geçmişlerdi, ama o eskilerden biri değildi. İster sevin, ister sevmeyin o Bülent Ecevit’ti. Şair, mükemmel bir eş, sosyal demokrat, politikacı, başbakan, ama önce insandı. ‘Bu düzen değişecek!’ dedi, inandı ve inandırdı. ‘Ne ezen, ne ezilen; insanca, hakça bir düzen!’ dedi. Toprak işleyenin su kullananın olsun, halklar özgür olsun istedi. Öyle yürekten istedi, köy kasaba demeden yıllarca öyle inatla anlattı ki, gün geldi dağın taşın umudu oldu. Kasketli, mavi gömlekli Karaoğlan anlatılmadan, Türk Siyasi hayatı anlatılmaz. Yılmadan barış isteyen, dürüstlüğü ve ahlakı ile yüreklerde yer etmiş Bülent Ecevit’e milyonlar oy vermese bile, gönüllerini verdi. Biz Ataşehir Belediyesi olarak, Bülent Ecevit’in adını verdiğimiz parkımızı hizmete açıyoruz. Ecevit, mavi gömlekleri gibi, masmavi diyarlarda huzur içinde yatsın. Onun adı Ataşehir’in en güzel yerinde bu parkta yaşayacak.”
Ecevit Dünyanın Kabul Ettiği Devlet Adamı

Açılış konuşması için kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit’in 6 ölüm yıldönümünün 5 Kasım olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasına; Bülent Ecevit ölümünün 6. Yılında adının yaşatılacağı parkın açılışının zamanlamasına dikkat çekti. Ecevit’in halk kahramanı, devrimci, aydın, sosyal demokrat, laik, şair, cumhuriyetçi bir kişiliği olduğunu, bununda siyasi yaşamına yansıdığını belirtip; haşhaş ekimi baskısını ve Kıbrıs barış harekatını örnek gösterip, “Haşhaş ekmeyeceksiniz.”diyenlere; “Halkımın haşhaş ekmesi için kimseden izin almayız dedi.” Kıbrıs’la ilgili ise karışmayın diyenlere , “Kıbrıs’a çıkacağız ve oraya barışı da getireceğiz dedi. Ve dediğini de yaparak Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirerek, dünyaya kafa tutup Kıbrıs’a barışın gelmesini sağladı.”
Bedel Ödenecekse Başta Ben Olmak Üzere CHP Öder.

“Etrafımızda dost bırakmadık” diyen, CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “Mustafa Kemal 1919 da Amasya Tamimi’nde halka güvenmiştir. Bugün biz aynı süreci yaşıyoruz. Bugün biz de kurtuluşu halkımızla beraber başaracağız. Çocuklarımıza güçlü, özgür bir Türkiye bırakmak istiyorsak beraber çalışmalıyız. Bu mücadelede bir bedel ödenecekse, bu bedeli başta ben olmak üzere CHP ödeyecektir. Biz 7 düvele karşı mücadele ettik. Bu bağımsızlığımızı kolay elde etmedik.” dedikten sonra, Bu gün buna karşı direnen tek partinin CHP Olduğunu iddia etti,
İleri Demokrasi Beklerken ‘İleri Polis Devleti’ Olduk.

Ceza evlerinde ölüm orucuna yatıldığı bir dönemde olunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ileri demokrasi sözleriyle başlayan süreçte ‘ileri polis devleti’ haline dönüştürüldüğünü iddia etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; “Üniversiteleri suskun bir Türkiye’yi kabul edebilir miyiz? Medyası özgür olmayan bir Türkiye’yi kabul edebilir miyiz? Milletvekillerinin hapiste olduğu bir Türkiye’yi kabul edebilir miyiz? Akademisyenlerin yazarların hapiste olduğu bir Türkiye’yi kabul edebilir miyiz? Eminim buna ilk önce Bülent Ecevit itiraz ederdi. Daha kaliteli, daha güzel bir Türkiye için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Aydınların korktuğu bir Türkiye istemiyoruz, Korkan aydın aydın değildir. Sesini çıkarmayan sanatçıları da sanatçı kabul etmiyoruz. Burada yürekli sanatçılar geldiler onlara şükran borçluyuz biz. Aydın demek, sanatçı demek elinde meşaleyle toplumun önünde yürüyen insan demektir. Korkup, pısıp odasına hapsolan kişiye ne okursa ne yazarsa yazsın aydın denemez. Onların pozisyonu farklıdır.”

Geçmişte Diğer Partilere Oy Verenleri CHP’ye Çağırıyorum

“Kadınlarımıza ilk seçme hakkını biz verdik. İlk metro projesi yine bir CHP’li belediyenin. Yeşil alanlara sahip çıkan yine bizim belediyelerimiz.” Cumhuriyetin değerlerini korumak, özgürlükle taçlandırılmış bir Türkiye’de yaşamak istiyorsak değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılçdaroğlu, “Geçmişte diğer partilere oy vermiş her vatandaşı Cumhuriyet Halk Partisi çatısında birleşmeye çağırıyorum. ” dedi.

Bülent Ecevit Parkı’nda yapılan toplu açılış töreninden sonra Ataşehir Belediyesi Spor Tesisleri ve Cumhuriyet Parkı ve Meydanı’nın hizmete açan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Kayışdağı’nda yeni hizmete giren Ataşehir Belediyesi Kız Öğrenci Konukevi’ni açtı. Burada öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kokteyle katılarak öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.