Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu, ‘Metropolü Yönetmek, Devasa Sorunları Kucaklamak Demektir’

admin | 01 Nisan 2021 | Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İBB, tarihinin en yüksek oy oranıyla seçilerek 1973-77 yılları arasında görev yapan “halkçı belediyeciliğin”  başkanı Ahmet Vamık İsvan adına sergi düzenledi.

İstanbul’un efsane belediye başkanlarından Ahmet İsvan adına Saraçhane’deki ana yerleşkesindeki “Ahmet Vamık İsvan Sergisi” CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile açıldı.

KILIÇDAROĞLU: “BİR METROPOLÜ YÖNETMEK, DEVASA SORUNLARI KUCAKLAMAK DEMEKTİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ahmet Vamık İsvan Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. İstanbul’un efsane belediye başkanlarından Ahmet İsvan adına, İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde açılan sergiyi gezen Kılıçdaroğlu, “Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’a hizmet etmek, farklı bir şeydir. Farklı bir anlamı, ağırlığı vardır. Bir metropolü yönetmek, devasa sorunları kucaklamak demektir. Var olan sorunlara çözüm üretmek demektir. İsvan’ın attığı adımların bugün sürdürülebilir olması, o adımların ne kadar doğru ve zamanında atıldığının bir başka karinesidir” dedi. “Ahmet İsvan, demokrasiye bağlılığı, halka hizmet tutkusu, katılımcı kişiliği, dürüstlüğü ve karşısına çıkarılan engeller karşısında asla yılmayan mücadeleci kimliğiyle bugün bize ışık tutuyor, rehber oluyor, moral veriyor” diyen İmamoğlu da “Onun yolunda yürümekten gurur duyuyoruz. Biz de bu şehre onun gibi kalıcı eserler bırakabilirsek ne mutlu bize. Halkımızın gönlünde böyle derin bir yer edinebilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir tarihinin en yüksek oy oranıyla (yüzde 64) seçilen başkanı Ahmet Vamık İsvan’ı unutmadı. 1973-77 yılları arasında İstanbul Belediye Başkanı olarak görev yapan “halkçı belediyeciliğin” mimarı İsvan’ın adını taşıyan sergi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliği yaptığı serginin açılış törenine eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekilleri ile siyasi parti yöneticileri de katılım sağladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.