Hoşgeldiniz  

KILIÇDAROĞLU, ‘DARBE GİRİŞİMİ UZLAŞMA FIRSATI YARATTI’

admin | 07 Ağustos 2016 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

kkYenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde 12 maddelik bildiriyle işbirliği sözü veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un uzlaşma fırsatı yarattığına işaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde yaptığı konuşmada milyonların önünde 12 maddelik bir bildiriyle liderlerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu 12 maddeyi tek tek okuyarak liderlerin görüşüne sundu.

ERGENEKON, CASUSLUK’TAKİ FETÖ MAĞDURLARINA İADE İTİBARI

Medya özgürlüğünün önemine dikkat çeken, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını anayasal güvence altına alınmasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz, Ergenekon, Casusluk davalarında FETÖ Örgütünün mağdur ettiği insanların itibarlarını iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ UZLAŞMA KAPISI ARALADI

FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişimi karşısında tek yürek olarak Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde konuşan Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin uzlaşma kapısı araladığını kaydederek; 15 Temmuz’un bir özelliği var; 15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. 15 Temmuz’da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi hep birlikte bırakmış olacağız” dedi.

CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN KANLI DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz darbe girişiminin tarihimizin en kanlı darbe girişimi olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 240 vatandaşımızı şehit verdiğimize dikkat çekerek; Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. 240 şehidimiz var, 240 aslanımızı toprağa verdik, 240 demokrasi şehidimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız, demokrasinin kahramanlarıdır onlar” ifadeleri ile şehitlerin unutulmayacağını kaydetti.

SORGULAYAN BİR EĞİTİM SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLMELİ

Konuşmasında sorgulayan bir eğitim sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin güçlenmesine sadece bugün için değil gelecekte de katkı vermek zorundayız. Demokrasinin güçlenmesi için mutlaka ama mutlaka sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir. Çocuklarımız irfanı hür yetişmeli. Vicdanı hür yetişmeli. Fikri hür yetişmeli çocuklarımız” diyerek; eğitimin fikri, irfanı, vicdanı hür çocuklar yetiştirmesi gerektiğini kaydetti.

SAVCININ TANIMI: ‘”FETULLAH GÜLEN TERÖR ÖRGÜTÜ”

FETÖ /PDY Terör Örgütü’nün ordunun, yargının ve devletin içine yuvalandığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, savcın da ‘Fetullah Gülen Terör Örgütü’ olarak tanımladığı örgütle ilgili şu ifadeleri kullandı; “FETÖ terör örgütü, ordunun içinde yuvalandı. FETÖ terör örgütü, yargının içinde yuvalandı. FETÖ terör örgütü, devletin her kademesinde yuvalandı. Biz buna daha önce ‘F tipi örgütlenme’ diyorduk. Şimdi ‘Fetullah Gülen Terör Örgütü’ olarak tanımlanıyor, savcı da iddianamesini böyle yazıyor. Yargının bağımsızlığı neden önemlidir? Adalet istiyoruz. Adaleti nerede tecelli ettireceğiz? Mahkemede tecelli ettireceğiz. Eğer bir hakim vicdanıyla değil, bir hakim Pensilvanya’dan aldığı talimatla karar veriyorsa o hakim, hakim değil, o mahkeme de mahkeme değildir.”

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Gene Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde yaptığı konuşmada 12 maddelik bir bildiri ile liderlerele işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun milyonların önünde söz verdiği 12 madde şöyle:

1.Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaseti sokmayalım.

2.Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim ve siyasette ortak aklı egemen kılalım.

3.Siyasette öz eleştiriden kaçınmayalım ve geçmişi iyi analiz edelim, tarihin tekerrürünü önleyelim.

4.Devletin inşasında liyakati esas alalım. İşi ehline verelim.

5.Her koşulda demokrasiye sonuna kadar sahip çıkalım. Ne darbe, ne dikta yaşasın tam demokrasi diyelim. Türkiye’yi darbe hukukundan arındıralım.

6.Cumhuriyet’imizin kurucu değerlerine sahip çıkalım ve derinleştirerek tahkim edelim.

7.Parlamenter sistemimizi güçlendirelim, bugün milletvekillerinin soru önergelerine dahi cevap verilmemektedir.

8.Medyanın özgürlüğünü sonuna kadar savunalım.

9.Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını anayasal güvence altına alalım.

10.Din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olan “laikliği” hep birlikte savunalım

11.Eğitim sistemini tek tipçi bir anlayıştan çıkarıp, aklın öngördüğü bilimsel esaslara dayandıralım.Çocuklarımız fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür yetişmeli, dünyayı sorgulamalı.

12.Balyoz, Ergenekon, Casusluk davalarında FETÖ Örgütünün mağdur ettiği insanların itibarları iade edilmeli.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.