Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu Ataşehir’de Yeni Belediye Binasını Açtı

admin | 31 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

kk_ataşehir_açılışCumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süre önce yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Ataşehir Belediyesi’nin yeni binasını açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin Küçükbakkalköy merkez ve Batı Ataşehir’deki ek binalardaki birimleri bir araya toplayan ve yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan yeni belediye binasının resmi açılışı CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, CHP’li milletvekiller ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından yapıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Kadr Gökmen Öğüt, Celal Dinçer, İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, CHP PM Üyleri İnci Beşpınar, Onursal Adıgüzel, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri, davetliler ve çok sayıda Ataşehirliler katıldı.

AÇILIŞTAN FOTOLAR 

30 Mart sat 14:00’da başlayan açılış töreni aynı zamanda; Ataşehir belediyesinin 4. Kuruluş yıldönümü kutlanırken, Mustafa Sandal ve bir TV kanalında yayınlanan “O Ses Türkiye” yarışmasının birincisi Mustafa Bozkurt da birer konser verdi.

Açılış konuşmasında Ataşehir’in, 17 mahalleden oluşan, 380 bin nüfusu, 270 bin seçmeni ve 157 bin bağımsız konutu olan, 4 yıllık bir ilçe olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; 17 mahalleden sadece 3’ünün ketleşen diğerlerinin varoş diye tabir edilen mahalleler olduğunu belirtti.

“Öyle mahallaler var ki 15 senedir yerel yönetimlerden hiç hizmet almamışlar.”diyen Başkan ilgezdi; kendilerinin göreve geldiği günden bu yana oy versin ya da vermesin, ayrım yapmadan hizmet verdiklerini söyledi. Yeni belediye binasının arsasını Ataşehir’e tahsis eden zamanın TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür eden Battal İlgezdi; daha önce dağınık olarak hizmet veren belediye birimlerinin, yeni yapılan modern, çevreci ve ileri teknolojiye sahip akıllı binada Ataşehirlilere konforlu ve daha hızlı hizmet vereceklerini ifade etti.

Bir mazbata, 25 m2’lik ofis ve 40 m2’lk toplantı salonu ile göreve başladıklarına dikkat çeken İlgezdi, yaptıkları hizmet ve çalışmaları anlatarak; bu çalışmalarda kendisine destek olan, başarıda payları olan mesai arkadaşlarına, meclis üyelerine, başkan yardımcıları ve birim müdürlerine ve tüm personele teşekkür etti. Başkan İlgezdi, Amaçlarının Ataşehir’e hizmet olduğunu belirtti.

Biraz önce belediye başkanının hizmetlerini anlattığını ifade eden Kılıçdaroğlu, başkanın meydansız mahalle bırakmayacağını söylediğini belirtti. Belediye başkanının “Meydan yaptık. Park Yaptık. Daha da fazlasını yapacağız.”dediğine dikkat çekerek; “şimdi gelinde bu belediye başkanının hapse atmayın. Sana ne meydandan, parktan. Meydan yapmak sana mı düştü. Meydanlara gökdelen dikersin. Yandaşlarına verirsin. Hep beraber köşeyi dönersiniz. Belki de Recep Tayyip Erdoğan seni milletvekili seçer.”diye konuştu.

CHP Halka Hizmet Eder, Halka Hizmet Hakka Hizmettir

“Biz cumhuriyet Halk Partisiyiz. Halkın partisiyiz. İster muhtar olalım, ister belediye başkanı. ister milletvekili olalım, isterse genel başkan; bizim tek hedefimiz vardır. Halka hizmet etmektir.”diyerek, halka hizmetin hakka hizmet olduğuna dikkat çekti.

“Yolsuzluk mu görmek istiyorsunuz? Gidin AKP belediyelerine. Hizmet mi görmek istiyorsunuz? Gelin CHP belediyelerine.”diyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;”İstanbullu ne zaman bir nefes almak isterse, İstanbul’un güzelliklerini görmek isterse, İstanbullu beton yığını değil de yeşillik görmek isterse nereye gider? CHP’li belediyelerin olduğu yerlere gider. Bu hizmetler sosyal belediyeciliğin temel taşlarıdır. TOKİ’nin yaptığı konutlardan çok daha kaliteli konutları yapıp teslim deden belediyeler CHP’li belediyelerdir. CHP’li belediyeler üzerinde psikolojik baskı uyguluyorlar. Nasıl tutuklarız? Nasıl dinleyecek, nasıl hapse atacağız?diye düşünüyorlar. Nasıl dinlerseniz dinleyin. Nasıl denetlerseniz denetleyin. Hiçbir bir belediye başkanımızı halka hizmetten vaz geçiremeyeceksiniz. CHP yalnız AKP ile değil AKP devleti ile de mücadele ediyor. Aramızda bir demokrasi gazisi var. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal. Saygıyla selamlıyorum onu. S avunma hakkını kullanan avukat konuştu diye özel yetkili mahkemeler tarafından susturulmaya karşı çıktı. Özgürlüklerin tamamını istiyoruz. Barışı istiyoruz biz.”

Barışın sembolü beyaz güvercinlerin gökyüzüne salınması ve belediye binasının açılışı sonrası yeni belediye binasını gezerek personelle tanışan Kılıçdaroğlu başkanlık bölümündeki salonda nazım hikmet konulu sergiyi gezdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Novada AVM’deki Cemal Süreyya Sergi Salonu’ndaki Fotoğraf sanatçısı Niko Guido’nun, Irak Savaşı ve sonrasında patlayan bombaların yaraladığı Iraklıların, Ürdün’deki bir hastanede estetik operasyonlar sonrasında çekilen portreleri ve hikayelerinden oluşan “Bizi Rahat Bırakın” konulu sergisini de ziyaret ettiler.

Yeni Belediye Binası Batı Ataşehir’de

Ataşehir Belediyesi’ne ait; Küçükbakkalköy Mahallesi’ndeki ana hizmet binasında, Batı Ataşehir’deki ek hizmet binasında ve Atatürk Mahallesi’ndeki Kriz Merkezi’nde bulunan birimler yeni binada artık bir arada hizmet verecekler.

Barbaros Mahallesi Şebboy Sokak No4/A adresindeki yeni bina, 5 katı zemin altında olmak üzere toplam 14 kattan oluşuyor. Toplam 32 bin metrekarelik kullanım alanına sahip Akıllı Belediye Hizmet Binası; 300 kişilik konferans salonuna, 400 araçlık otoparka, 3’ü hizmet asansörü olmak üzere 5 adet asansöre sahip.

 

 

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.