Hoşgeldiniz  

Kentsel dönüşüm evlerin değerini arttırıyor

admin | 22 Ekim 2012 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Altepe kentsel dönüşüm, başta büyükşehirlerde olmak üzere Türkiye’nin her yerinde semtlerin ve evlerin değerini artırıyor dedi.

Kentsel dönüşüm evlerin değerini arttırıyor

Marmara Belediyeler Birliği’nin 2012 yılı olağan ikinci toplantısında kentsel dönüşümün önemine değinildi

Marmara Belediyeler Birliği’nin 2012 yılı olağan 2. Meclis toplantısı Tekirdağ Ramada Otel’de yapıldı.

Marmara Bölgesinden yaklaşık 168 Belediye Başkanı ve 42 Meclis Üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda birlik çalışmaları hakkında bilgiler veren Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eğitim konusunda lokomotif görevi gördüklerini kaydederken, “2012 yılının ilk 10 ayında organize ettiğimiz 282 faaliyete 16 bin 300 kişi katıldı.

Son 4 yılda yaptığımız eğitim faaliyetlerine ise yaklaşık 62 bin kişi katıldı. Sadece bölgemizde değil, ülkemizin de birçok şehrinde düzenlediğimiz faaliyetlerle birliğimiz, eğitim konusunda üye belediyelerimizin en önemli muhatabı ve çözüm ortağı hâline gelmiştir” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm büyükşehirlerde evlerin değerini arttırıyor

Marmara Belediyeler Birliği olarak kentsel dönüşüm ve çevre konusunda iki önemli sempozyum hazırladıklarını kaydeden Başkan Altepe, Kasım ayında Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa ‘Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’ ve Aralık ayında da ‘Marmara Sempozyumu’nu düzenleyeceklerini vurguladı.

Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’nda, kentsel dönüşüm faaliyetlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmek için medyanın öneminin anlatılacağını ifade eden Başkan Altepe, “Özellikle kentsel dönüşümde kamuoyunda yanlış bir algı var. Vatandaş devlet gelecek şehirleri yıkıp, yeniden yapacak gibi düşünüyor.

Devlet üzerine düşeni yapıyor. Kendi binalarını, lojmanlarını yıkıyor. Ama mahallelerin dönüşümü vatandaşlar tarafından yapılacak.

Mahallelerin, semtlerin yenilenmesi vatandaşların fedakarlığına ve bilincine, belediye başkanlarımızın aktif rol almasına bağlı. Halkımız adımlarını yerel yönetimlerle birlikte atacak.

Vatandaş kendi evini, sitesini yenileme yolundaki adamları atma konusunda istekli olacak, bizler de belediyeler olarak destek vereceğiz.

Kentsel dönüşüm, başta büyükşehirlerde olmak üzere Türkiye’nin her yerinde semtlerin ve evlerin değerini artırıyor” dedi.

Başkan Altepe, Marmara Sempozyumu’nda ise Marmara Denizi’nde kirliliğin önlenmesi ve biyolojik çeşitliliğin korunması için yapılmakta olan çalışmalar ile yapılması gerekenlerin ayrıntılı bir şekilde ele alınacağını ifade etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.