Hoşgeldiniz  

Kemal Kılıçdaroğlu’na Mecliste Yumruk Saldırı

admin | 09 Nisan 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

kkGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mecliste gurup toplantısına giderken, adının Orhan Ö. olduğu ve 26 suçtan sabıkalı olduğu belirlenen saldırganın yumruklu saldırısına uğradı.

Recep Kenan/haberinasli.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu BDP’nin de toplantı salonunun bulunduğu koridorda CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve korumaları ile gurup toplantısına katılmak için salona giderken karşılaştığı, Sakık ve Tan’a Ağrı’da seçimin iptali nedeniyle ‘geçmiş olsun’ dedi.

Daha sonra kalabalık partili grubunun tezahüratları eşliğinde Meclisteki CHP grup toplantı salonuna ilerleyen Kılıçdaroğlu, Meclis koridorunda saldırıya uğradı. Saldırganın yumruğu isabet eden Kemal Kılıçdaroğlu sendeledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olan bir kadın görevliye de yumruk isabet ettiği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gurup toplantısında yaptığı kısa konuşmada kendisine yönelik yumruklu saldırıya ilişkin, “Herkesi sukünete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü’ye de taşlar atıldı ama bir tek hedefimiz var; bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Baskılar, şiddet bizi engelleyemeyiz biz hiçkimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak. Biz geri adım atacağız asla atmayacağız inaçlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Erzurumlu olduğu ve Alperen Ocakları’na üye olduğunu ifade edilen saldırgan emniyette verdiği ifadede; “Gıcık oluyordum, vatan haini olduğunu düşünüyorum. Yumruk atmayı kafaya koymuştum ve CHP Grup Meclisi’ne girdim ve ilk fırsatta yumruğu vurdum” dediği bildiriliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.