Hoşgeldiniz  

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Belediyeler 7 Ayda Bütçe Fazlası Verdi’

admin | 24 Kasım 2019 | Genel, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İzmir’de yapılan belediye başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelerin 7 ayda bütçe fazlası verdiğini vurgulayıp, 25 yıl içinde yapılan israfa dikkat çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla “Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler” sloganıyla “Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması” kapsamında İzmir’de toplantı gerçekleştirildi.

Yerel yönetimler yasa tasarısı ve yerel yönetimlerin ortak sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu büyükşehirlerin 7 ayda bütçe fazlası vermeye başladığını kaydetti.

Partisinin Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enkaz edebiyatı yapmanın doğru olmayacağını vurgulayarak; “Enkaz edebiyatının arkasını sığınmak ben görevimi yapamıyorum algısı ortaya çıkar. İsraf haramdır diyoruz. 82 milyon da israf haramdır diyor. Ama siz israftan da özellikle kaçınarak bir belediyenin hakkıyla hukukuyla adaletle nasıl yönetileceğini bütün ülkeye gösterdiniz. Bu açıdan da hepinize teşekkür ediyorum. Güveni tetikleyen ana unsur israftan ve şatafattan kaçınmaktır. Bunlardan kaçındığınızda sokakta rahat yürüyeceksiniz.” Dedi.

İstanbul ve Ankara belediyelerinin 7 ayda bütçe fazlası verdiğinin altını çizen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında; “25 yıl içinde yapılan israfı düşünün. Harcanan paraları düşünün. Bir başkent başkent kimliğinden uzaklaştırıldı, bir kasabaya dönüştü neredeyse. Yüksek binaların olması oranın başkent olduğu anlamına gelmez. Orada siz vatandaşla güven içinde bir yönetim yapıyor musunuz? Ankara’nın kültürünü bütün dünyaya tanıtıyor musunuz? Tanıtmıyorsanız olmaz. Biz bunu yapıyoruz. Seçimlerden sonra 820 bin lira borç ödendi, 600 bin lira da tasarruf yapıldı.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.