Hoşgeldiniz  

Kayışdağı ve İnönü Sakinlerinden Meclise İmar Çıkartması

admin | 05 Mart 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Siyaset A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı için toplanan Ak Parti grubu ve CHP grubunu ziyaret eden Kayışdağı ve İnönü Mahalle sakinleri meclis toplantısını da izlediler.

Büyükşehir Meclisinde gündeme gelen ancak daha sonra müdürlüğüne çekilen Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri imar planlarının durumunu öğrenmek, çalışmaların geldiği aşamayı ilgililerden duymak isteyen mahalle sakini kalabalık bir grup Ak Parti grubu ve CHP grubunu ziyaret edip görüştüler. Ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri sakinlerinden oluşan grup Ataşehir Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısını da izlediler.

İmarzedeler Ataşehir Belediye Meclisine Tepki Gösterdiler

Kayışdağı ve İnönü Mahalle sakinleri Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısı öncesi Ak parti grubu ve CHP meclis üyeleriyle imar planları konusunda sorunlarını anlattılar.

İmar konusunun meclis oturumunda konuşulacağını düşünerek meclis salonuna dinleyici olarak gelen imarzadeler konu görüşülmeden meclis toplantısının sona ermesine tepki gösterdiler. Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der kendilerini grup toplantı odasına davet ederek konu ile ilgili bilgilendirildiler.

Abdullah Der, bugün konuştuğunuz Ak parti grup başkanı aynı zamanda İBB İmar Komisyon üyesi. Bizde de Sadık Kayhan imardan sorumlu. Buradaki mecliste bu konu üzerinde konuşulacak bir şey olmadığı için bunları söylüyorum diyerek sözü konunun uzmanı Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan’a bıraktı.

“10 GÜN İÇİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ, BİR AY İÇİNDE BİTİRİLMESİ GEREKEN BU İTİRAZLARINIZ TAM BİR BUÇUK YILDIR KOMİSYONDA BEKLETİLİYOR”

Sadık Kayhan gelen vatandaşlara bu konuyu daha öncede biraz öncede anlattım. Sanırım duymayanlar var diyerek; “Özellikle dere yataklarını ilgilendiren yaklaşık 3 sene önce yapılan plan tadilatına aranızdan birileri itirazda bulundular. Bize inanmayabilirsiniz. Ama internete girerek öğrenme şansınız var. Bu itirazlar Büyükşehirde değerlendiriliyor. Bu planınızın askıya çıkış tarihi 15.01.2018 sizin itirazlarınızda bu tarihten bir ay sonra oluyor. Araştırdığınız zaman Komisyonun bu itiraz süresini veriyor ama komisyondaki arkadaşların ifadelerine gecikmenin nedeni göre o zaman belediye başkanlarının istifa etmesi, yeni başkanın atanması ve ondan sonrada seçimlere gidilmesi olarak gösteriliyor. 10 gün içinde değerlendirilmesi, bir ay içinde bitirilmesi gereken bu itirazlarınız tam bir buçuk yıldır komisyonda bekletiliyor” dedi.

“BU PLANI RET EDERSENİZ İNSANLARA YAZIK ETMİŞ OLURSUNUZ DİYE TEPKİ GÖSTERDİM”

Bazı arkadaşlar bize gelerek siz bizim planlarımızı yapmadınız diye söyleniyorlar. Arkadaşlar sizin planlarınız bize gelmedi diyen Kayhan; “Bizim görevimiz 1/1000 lik planları yapmaktır. Yani Büyükşehir’in yaptığı planların uygulamasını yapmaktır. Bir buçuk yıldan beri planlarınız İmar Komisyonun da bekliyor. Gidip kendilerine bu planları daha ne kadar bekleteceksiniz diye sorduğumda, dediler ki, bu planlar artık gündemde yeşil ve toplanma alanlarına ihtiyaç var. Onun için bu planları olduğu gibi ret edeceğiz 2007 tarihinde yapılan planlara geri dönülmesini istiyoruz. Bende kendilerine, vatandaşlar senelerdir bekliyorlar. Bu planı ret ederseniz insanlara yazık etmiş olursunuz diye tepki gösterdim” diye konuştu. 

“HİÇ BİR BELEDİYENİN KAMULAŞTIRMAYA GÜCÜ YETMEZ”

Bu konuyu buradaki Ak partili arkadaşlara aktararak, ben sizin komisyon üyelerini ikna edemedim. Birde siz konuşun.  Bu vatandaşların 2 yıldan beri ciddi beklentileri var yazıktırlar diyen Kayhan; “Planların ret olduğunu kabul edelim. Peki, kim kamulaştıracak. Hiçbir belediyenin böyle bir gücü yok. Yani 50 sene daha bekleseniz hiç kimse kamulaştıramaz. Hiç değilse bunları bir yere toplayarak vatandaşların mağduriyetini gidersinler. Hatta geçen ayki meclis toplantısında gelin bir komisyon kuralım ve birlikte gidelim diye teklif ettim. Komisyona gerek olmadığını söylediler. Biz uğraşırız sizde uğraşın dediler. İki arkadaşımız (Ak Partili) komisyona giderek en azından planın tamamının ret edilmesini önlediler” şeklinde konuştu.

“MÜDÜRLÜĞE İADEYE KARAR VERİLDİ”

Bu seferde biz bu planları ret etmeyelim müdürlüğe iade edelim. İçerenköy planları için nasıl bir karar aldıysa bunun içinde öyle kararlar alsınlar dediklerini söyleyen Kayhan; “ Bu alınacak karar bir aşama. Yani toptan ret olacağına bizim ve Ak partili iki arkadaşımızla birlikte gösterdiğimiz irade ve çabalarımız sonucunda müdürlüğe iade edildi. Yani sizin planlarınız elimizin ulaşacağı yere daha hiç gelmedi. Bize geldiğinde o zaman bize gelip neden çıkarmıyorsunuz diye sorabilirsiniz.”dedi.

“NİSAN VEYA MAYIS MECLİSİNE GÖNDERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Kayhan; “Planlar şu an müdürlüğe göndermeye karar verildi. . Müdürlükten meclis göndermek bize düşer. Komisyon ve mecliste Ak parti çoğunlukta. Orada da onlar devreye girsin. Onlarda tamam dediler. Nisan veya Mayıs meclisine göndermeye çalışacağız. Şimdi sıkıntı şu. Belediye Başkanı müdürlük bir anlayışta, İmar Komisyonu ve Mecliste çoğunluk başka anlayışta. Karar mercii meclistir. Belediye Başkanı karar mercii değildir. Yani bizim görevimiz o planları meclis taşımak, oradaki çoğunluk onlarda olduğu için ortak çalışma ile elbirliğiyle çıkarırız” ifadelerini kullandı.

 “BİZİMLE İRTİBATI KESMEYİN”

Kayhan son olarak; “İlçe belediyesini suçlar gibi bir tavır görüyoruz. Hâlbuki ilçe belediyesinin bu planlar ilgili uzaktan yakından ilgisi yok. Hala müdürlüğe bile gönderemediler. Biz ne yapabiliriz. Eğer bizden kaynaklı bir sorun olursa kapım sizlere sonuna kadar açık gelin bana sorun ben size bilgi vereyim. Planlar müdürlüğe geldikten sonra içinizden iki üç kişilik bir komisyon seçin. Benimle sürekli irtibat halinde olun. Ben size dosyanızın nerede ne aşamada olduğunu söylerim. Deprem gerçeğimiz. Bir kişinin burnu kanarsa vicdani sorumluluktan kim kurtulacak. Bizimle irtibatı kesmeyin” diyerek birlikte hareket etmenin de sinyalini vermiş oldu.

Toplantı sonunda Kayışdağı ve İnönü Mahallelerinden gelen vatandaşlar aldıkları bilgilerden dolayı CHP Grubuna ve Sadık Kayhan’a teşekkür ettiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.