Hoşgeldiniz  

KARKON’DAN, ADAY ADAYLARININ KATILDIĞI ‘KARADENİZ KONUŞUYOR’ GECESİ

admin | 15 Aralık 2013 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Siyaset, Türkiye, Yerel Seçim Aday Adayları A- A+

_KAradeniz konfederasyonu_karadeniz konuşuyorKaradeniz Konfederasyonu Çamlıca Sefa Restaurant’da, milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt  ve Volkan Canalioğlu ile davetlilerin katıldığı gece düzenledi.

Recep Kenan/haberinasli.com

Karadeniz Konfederasyonu’na bağlı vakıf ve dernek yöneticileri ve temsilcileriyle ‘Karadeniz konuşuyor’ toplantılarının sonuncusu Çamlıca Sefa Restaurant’da, milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt  ve Volkan Canalioğlu ile birlikte Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sefa Sarısoy, Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kılıç, Pendik Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Kabakçı, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi aday adaylar Erol Tepebaşı, Birol Ekşi, Tuncay Akın Orhan, Erol Coşkun, CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi aday adayları Remzi Yüksel ve Melek Demirer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda belediye başkanı ve belediye meclis üyesi aday adaylarının da katıldığı kalabalık bir davetli katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Başkanı Tahsin Usta’nın İstanbul’a göçerek gelen Karadenizlilerin kurdukları derneklerle örf, adet, gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarının altını çizip; Karadeniz’den göçe yüzde 80’lik bir oranla bölgedeki işsizliğin sebep olduğuna işaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu programındaki değişiklik yüzünden aralarında olamadığını ifade eden Tahsin Usta Karadeniz insanının kimlik sorunu olmadığı vurgusundan sonra, “Bizim için her yer Karadeniz,  her yer Türkiye” dedi.

Plaket verilişi sırasında konuşan Amasya Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, 1919’da Türkiye’nin kaderinin belirlendiği Şehzadeler kenti Amasya’nın Konfederasyona katkı vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

CHP milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Volkan Canalioğlu’u da yaptıkları konuşmalarda görüşlerini dile getirerek selamlarını ilettiler.

Gecede seslendirilen Karadeniz müziği ve yöre folklorunun örneklerinin sergilendiği halk oyunları katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Tahsin Usta başkanlığındaki KARKON tarafından, Çamlıca Sefa Restaurant’da düzenlenen gecede Karadeniz Konfederasyonu’na katkı verenlere plaket verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.