Hoşgeldiniz  

KarDer Sarıkamış Şehitlerini Bu Yıl da Unutulmadı

admin | 23 Aralık 2019 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Kars, Iğdır, Ardahan Dernekleri Platformu (KarDer), Küçükbakkalköy’deki düzenlenen programda Allahüekber dağlarında donarak şehit olan Sarıkamış Şehitlerini andı.

Bundan 105 yıl önce kış şartlarında yazlık kıyafetleriyle Ruslara karşı savaşmak için Allahüekber dağlarında zor kış şartlarında donarak şehit olan 90 bin kimi kaynaklara göre 100 binin üzerinde askerimiz Ataşehir de unutulmadı saygı ve minnetle anıldılar.

“BUGÜNLERİMİZİ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Dernek Başkanı Orhan Çerkez, bu günlerimizi şehitlerimize borçlu olduğumuzu kaydederek; “Enver Paşa komutasında 105 yıl önce düzenlenen Sarıkamış harekâtı sırasında şehit düşen binlerce Mehmetçik tek kurşun atmadan 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihlerinde Allahüekber Dağlarında Rus kuvvetlerine karşı yenik düşmüştür. Bu mücadele sonrası 90 bin askerimiz hayatlarını hiçe sayarak geri dönmeyerek donarak şehit olmuşlardır. Bugün bu ülkeye sahip olarak yaşamayı elbette şehitlerimize borçluyuz. Bu doğrultuda şehitlerimizi anmak için düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katılımınızdan dolayı hem şahsım ve dernek yönetimim adına teşekkür ederim. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor saygı ile yâd ediyoruz.” Dedi.

“DEVLETİ YÖNETENLER MACERALARA GİRMEMELİ”

Anma etkinliğine katılan CHP İstanbul önceki dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, devletin akılla ve bilimle yönetilmesi geerktiğini vurgulayarak; “ Bundan tam 105 yıl önce kimi kaynaklara göre 90 bin, kimi kaynaklara göre 110 bin askerimizi Allahüekber Dağlarında şehit verdik.  O günden bugüne bize kalan şehitlik miras olarak kalan siyasi anlayış şu; devleti yönetenler hiçbir şekilde maceralara girmemeli, devleti akılla, bilimle yönetmeli ve bu tür maceraların gelecek yüzyıllara nasıl bir miras bırakacağını düşünmeli. O gün ölmeye bilerek giden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehitler için hazırlanan lokmaların dağıtımıyla anma töreni sona erdi.

Ataşehir’de düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma törenine, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş ile birlikte; Ataşehir eski Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özata, CHP Ataşehir İlçe Başkan adayı Celal yalçın, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vefa Vedat Budak, Belediye Meclis ve Encümen Üyeleri Oğuz Sarul ve Kudret Aslan, Ferhatpaşa Muhtarı Murat Bozkuş, Esatpaşa Muhtarı Hüseyin Altun, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç, Ataşehir Emekliler Derneği Başkanı Cafer Çağrıtekinci, CHP İlçe Yönetimi, Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, CHP Meclis Üyeleri Selami İğrek, Duran Acar, Kurtuluş Özaydın ve dernek üyeleri katıldı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.