Hoşgeldiniz  

KARDER, Kaz Gecesinde Ardahan’ın kurtuluşunun 98. Yılını Kutladı

admin | 25 Şubat 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Gündem, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Kars ve Yöresi Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği (KARDER), geleneksel olarak düzenlediği kaz gecesi etkinliği serhat ilimiz Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutladı.

KARDER (Kars ve Yöresi Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği), Serhat ili Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönemi nedeniyle gelenekselleşen kaz gecesi etkinliği düzenledi.  Düzenlenen programda Serhat İli Ardahan’ın kurtuluşunun 98.yılı kutlandı.

Geceye katılan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Kars’ın Anadolu’nun kale kapısı olduğunun altını çizerek; “Kars’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete büyük katkısı olmuştur.” Dedi.

BATTAL İLGEZDİ KARDER’İN KAZ GECESİNE KATILDI

Etkinlik yöresel sanatçılar ve geleneksel kaz gecesi ile renklendi. KARDER’in Ardahan’ın kurtuluşunun yıl dönemi dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinliğine CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de katıldı. İlgezdi’nin Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinliğindeki; “Bizim emanetimiz olan Cumhuriyet için Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına buradan bir kez daha söylemek istiyorum;  İyi ki Cumhuriyeti bize emanet ettiniz. İyi ki Cumhuriyeti kurdunuz.” sözleri geceye damgasını vurdu.

ATATÜRK İLE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM

Ümraniye Prenses Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa İlgezdi’nin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, Karslı hemşehriler de büyük katılım göstererek salonu doldurdu.  Gecede KARDER adına konuşma yapan Dernek Başkanı Orhan Çerkez konuşmasında Ardahan’ın yaşadığı mücadeleye yer verdi.  Çerkez: “ Birlik ve beraberliğimiz için gerçekleştirdiğimiz programımıza,  geleneksel kaz gecemize ve Ardahan’ımızın 98.yıl dönümü etkinliğimize hoş geldiniz. Bugün sözlerime Serhat ilimizin kurtuluşuna değinerek başlamak istiyorum. Uzun bir süre Rus işgalinde kalan Ardahan’ımız her ne kadar bağımsız ve özgürlüğü için mücadele etmişse de pek başarılı olamamıştır. Ancak Mondros Mütarekesinin şartları reddedilmiş, Ardahan kongresiyle ile kurtuluşa giden yolu açılmış Ardahan’ımızı Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa komutasındaki ordularımız  tarafından 23 Şubat 1921’de düşman işgalinden kurtarmıştır. Bizler yataklarımızda rahat uyuyalım diye gece geç saatlere kadar nöbet tutan, yaralanıp gazi olan, canlarından ve kanlarından gözünü kırpmadan vazgeçen kahraman Türk askerlerine saygılarımı sunuyorum. Serhat ilimiz Ardahan’ımızın kurtuluşunda bu toprakları bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

ÇERKEZ: “ÜSTLENDİĞİMİZ MİSYON, KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYUP TOPLUMDA YAŞATMAK OLMALIDIR”

Orhan Çerkez ayrıca KARDER olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptıkları sosyal faaliyetlere ve derneklerin amacına değindi. Orhan Çerkez: “Değerli misafirler hemşehri derneklerinin düzenlemiş olduğu bu etkinliklerin amacı dostlukları pekiştirmek sosyal yaşamı ve dayanışmayı sağlamaktır. Bu düşüncelerle birlikte asıl üstlendiğimiz misyon, kültürümüzü koruyup toplumda yaşatmak olmalıdır. Çünkü bizim kültürümüzde kardeşlik vardır. Dayanışma vardır.  Edep vardır, ahlak vardır. Erkân vardır. Medeniyetlere ev sahipliği yapan topraklarımızda hoşgörü ve kardeşlik vardır. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde hareket eden biz KARDER elçileri yaptığımız faaliyetlerden bahsetmek istiyorum. Yeditepe Üniversitesi’nde Kars’ın kurtuluşunu coşkulu bir şekilde kutladık. Ataşehir Kızılay Lions grubu, Kent Konseyi, Ataşehir Gönüllüleri ve Farkındalık Derneği, Ataşehir Engelliler Derneği, Anadolu Sakatlar Dernekleri ile koordinasyon kurarak hep birlikte ihtiyaç sahiplerine gıda, kırtasiye gibi yardımlarda bulunduk. ”

ÇERKEZ: “DOĞU EKSPRESİ İLE KARS’A GİTMEK İSTEYEN TÜM KATILIMCILARA REHBERLİK ETTİK”

“Tarihimizde büyük acı ve hüzünle hatırladığımız  Sarıkamış şehitlerimizi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde Kuranı Kerim okutarak Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamızın katkılarıyla şehitlerimizi  andık. Gelişen ve gelişmekte olan turizme katkı sunmak için her defasında tarihi ve kültürel değerlerimizi anlattık. Doğu Ekspresi ile Kars’a gitmek isteyen tüm katılımcılara rehberlik ettik. Memleketimizin güzelliklerini anlattık. Yıllardır STK’lar hep toplumların kendi kültürlerini korumak görevini üstlenmiştir. Bu bağlamda şunu söylemek gerekir ki; Ataşehir derneğimizi koşulsuz şartsız her daim desteklemiştir. Derneğimizden desteğini esirgemeyen Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’ye ve başkan vekilimiz İlhami Yılmaz’a teşekkür ediyorum. “ diyerek konuşmasına son verdi.

BATTAL İLGEZDİ, ALKIŞLARLA KÜRSÜDE

Orhan Çerkez’in açılış konuşmasını yaptığı Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla gerçekleşen etkinlikte CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi sahneye davet edildi. Katılımcıların büyük tezahüratlarıyla sahneye çıkan İlgezdi’nin selamlama konuşması davetlilerin alkışlarıyla sık sık kesildi. CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, konuşmasına STK’ların önemine vurgu yaparak başladı.

İLGEZDİ: “KARS’IN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETE BÜYÜK KATKISI OLMUŞTUR”

İlgezdi: “ Çok değerli hanımefendiler, aramızda bulunan sivil toplum kuruluşları bugün buraya teşrif eden hemşehrilerimiz, konuklarımız hepinize hoş geldiniz diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öncelikle bu geceyi düzenleyen Orhan Çerkez’e ve yönetime çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi sivil toplum kuruluşları özellikle büyük kentlerde çok önemlidir. Hepimiz Anadolu’nun farklı il ve ilçelerinden İstanbul’a geldik.  Burada kendi kültürlerimizi, kendi geleneklerimizi yaşatmak için bir araya gelmek zorundayız.  İyi ki STK’lar var, bu konuda Orhan Çerkez’in de başarısı yansıtamaz nitelikte, bu işi çok iyi yaptığı ortada. Gerçekten de hem Ataşehir’de hem de diğer ilçelerde kendi anlayışlarını her toplantıda anlatıyor. Yaptığı etkinlikler her zaman ses getiriyor. Tabii Kars’ın farklı özellikleri var. Kars Anadolu’nun kale kapısıdır. Güneşin Anadolu’dan doğduğu ilk yerdir. Özellikle de Kars’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete büyük katkısı olmuştur. “ ifadelerine yer verdi.

“MECLİS ÜYELERİNDEN ATAŞEHİR’DE BİR MİLLİ TAKIM YAPTIM”

“Battal İlgezdi Ataşehir Belediye Meclis Üye Aday listesini hazırlarken “ Meclis üyelerinden Ataşehir’de bir milli takım yaptım” ifadelerini kullanarak kardeşlik anlayışına hizmet ettiğinin altını çizdi.  Battal İlgezdi: “Önümüzde bir yerel seçim var. Ben 10 yıldır Ataşehir’in belediye başkanıyım. Bu seçimde de partim beni aday gösterdi. Zor koşullarda meclis üyesi arkadaşlarımı seçmeye çalıştık. Meclis üyeliğine çok fazla talep vardı. Hepsi birbirinden değerliydi. Ama ben meclis üyelerinden bir milli takım yapmak istiyordum.  Meclis üyelerinden Ataşehir’de bir milli takım yaptım. Çünkü yerel yönetimin partisi yok.  Daha doğrusu benim şöyle bir anlayışım var: İnsan odaklı bakarım her şeye.  Yani A partisi B partisi beni ilgilendirmiyor. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. İster sağcı olsun, ister solcu olsun, ister milliyetçi olsun. Önemli olan bu kentte hiç kimseyi ayırt etmeden herkesle beraber olmaktır. Benim kurduğum meclis üyeliği listesi de aynen böyledir sevgili dostlarım. Belki bu anlamda eleştiri alıyorum. Ama onları da göğüslemeye hazırım.” Dedi.

“İSTANBUL EKREM İMAMOĞLU’NUN OLACAK HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN”

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun selamını ileten Battal İlgezdi, “Önümüzdeki yerel seçimlerde hep soruyorlar. İstanbul ne olacak? Diye. Vallahi, İstanbul Ekrem İmamoğlu’nun olacak, herkes bunu böyle bilsin. Buraya gelirken kendileri telefonla beni aradı. Sizlere sevgi ve saygılarını iletti. Sizlerden destek istedi. Ekrem İmamoğlu, yetenekli, birikimli, yönetimi iyi bilen bir arkadaşımızdır. “ Diye konuştu.

“BEN VE ARKADAŞLARIM İSTANBUL’A SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİZ”

Konuşmasında yaklaşan yerel seçimlerden söz ederken İstanbul’un Ekrem İmamoğlu ile değişeceğini dile getiren Battal İlgezdi, cumhur ittifakının yerel seçimlere ‘beka’ seçimleri açıklamalarına “Hangi bekâ seçimi?” sorusunu yöneltti. İlgezdi konuşmasında şunları kaydetti: “İstanbul’un bir değişime ihtiyacı vardır. Ama yine de onlar şikayet ediyorlar. Her şeyi bu CHP yaptı diyorlar. Allah’tan korkun CHP 20 yıldır iktidar değil ki! İstanbul’u 20 senedir şikayet edenler yönetiyor! Eğer İstanbul’da deprem alanları yok edilmişse  dönüp kendilerine bakacaklar. Eğer İstanbul’da her taraf imara açılmışsa, konutlar yükselmişse dönüp kendilerine bakacaklar! Elimize vicdanımıza koyacağız sandığa giderken doğru oyu kullanacağız. Bu bir yerel seçimdir. Ne Cumhurbaşkanlığı seçimidir, ne milletvekili seçimidir. Bu anlamda bazı şeyleri birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Diyorlar ya ‘beka’ seçimi diye. Ben de soruyorum; hangi beka seçimi? Toplumun sevgiye, kardeşliğe ve barışa ihtiyacı vardır.  Ben ve arkadaşlarım İstanbul’a sevgi ve kardeşliği getireceğiz. Bizim emanetimiz olan Cumhuriyet için Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına buradan bir kez daha söylemek istiyorum;  İyi ki Cumhuriyeti bize emanet ettiniz. İyi ki Cumhuriyeti kurdunuz.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.