Hoşgeldiniz  

KARDER ARDAHAN’IN 96. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

admin | 26 Şubat 2017 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

karder (0)Ataşehir’de Ardahan’ın 96. Kurtuluş yıldönümü kutlaması düzenleyen Kar-Der, yöresel lezzet “Kaz Yemeği” ikramını yapıldığı gecede yöre kültürünü tanıttı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der) Ardahan’ın 96. Kurtuluş yıldönümü kutlaması ile gelenekselleşen bölgenin yöresel lezzeti “Kaz Yemeği” ikramını yapıldığı ve yöre kültürünün tanıtıldığı gece düzenledi.

Ataşehir Silence Hotel’de düzenlenen “Ardahan’ın 96. Kurtuluş yıldönümü kutlaması” ve “Kaz Gecesi” etkinliğinde, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin sahnede kendi tarzında iki dilde seslendirdiği “Sarı Gelin” yorumu katılımcılardan ilgi görürken, yoğun alkış aldı.

Orhan Çerkez başkanlığındaki Kar-Der (Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yönetimi tarafından Ataşehir Silence İstanbul Otel’de düzenlenen geceye TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte; CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetimi, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Abdullah Der ve Hüseyin Hışman, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, CHP Meclis üyeleri Merdan Özer, Tuncay Akın Orhan, Süleyman Karadağ, STK temsilcileri ile dernek kapsamındaki iller; Kars, Ardahan ve Iğdır illeri mensupları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kars, Ardahan ve Iğdır’ı tanıtan sinevizyon gösterimi sonrası açılış konuşması yapan KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez; gelenekselleşen “Kaz Gecesi” kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberlik amacıyla düzenlediklerini kaydederek; “Dernekçilik gönül işidir.  Karşılıksız yapılan hizmetlerdir. İnsanın gönlünü, manevi olanaklarını, sevgisini, bilgi birikimini hiçbir karşılık beklemeden bu yolda hizmet için çaba göstermesidir. Bilim dünyası, sosyal sorumluluk duygusuna sahip olmayı insan olmanın en önemli niteliklerden birisi olarak görüyor. Dil, din, ırk ayırımı yapmadan insanca birlik ve kardeşlik duygularının birbirine bağlandığı bu etkinlikler toplumsal barışın sağlanmasına katkı sunmaktır. Dostluk sahiplenmektir” ifadeleriyle acı günde dayanışmanın önemine işaret etti.

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılını kutlayan KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez, Rus işgali sonrası İngiliz ve Gürcü işgali ile katliam ve zulme maruz kaldığının altını çizerek; “Kazım Karabekir ve Halit Paşa komutasındaki orduların halka birlikte verdiği mücadele sonrasında 23 Şubat 1921’de düşman işgalinden kurtarılmıştır” diye konuştu.

Ataşehir Kızılay Şubesi’nin de aralarında bulunduğu çeşitli STK ve derneklerle işbirliğiyle düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra eğitimde kırtasiye ve kıyafet ile birlikte ihtiyaç sahiplerine yardımlar da yaptıklarını kaydeden Orhan Çerkez, kullanılmayan bisikletleri de bisikleti olmayan çocuklara ilettiklerini belirterek; bu hizmetlerde kendilerine destek olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür etti.

Bağımsızlık ve özgürlük için 42 yıl mücadele birlikte mücadele eden halkların kardeşçe, hoşgörü ortamında dostça yaşayacaklarının altını çizen KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez, tarihi zaferle dolu Türkiye Cumhuriyeti’ne tüm hemşerilerinin sahip çıkacağına işaret ederek; “Cumhuriyet bu ülkenin damarıdır. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı bu ülkeyi korumak bizim görevimizdir. Cumhuriyet düşünce, beden, bir bakımdan güçlü koruyucular ister. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşını kazanan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bugüne kadar vatan toprağımız için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Gecede Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de aralarında olduğu derneğe katı verenlere ve etkinliklerde işbirliği yaptıkları; Ataşehir Gönüllüler Derneği ve Türkiye Kızılay Derneği Ataşehir şubesi Başkanı Rahman Baki’ye plaketlerini TBMM Başkan vekili Akif Hamza Çebi, İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve Barış Yarkadaş tarafından verildi.

Başkan Battal İlgezdi’ye plaketini veren Çerkez; “bizi yalnız bırakmayan, tüm etkinliklerimizde bizlere destek veren gönül ve hizmet adamı Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim” diyerek plaketi takdim etti. Dreneğe verdikleri emekleri nedeniyle, derneğin eski yönetim kurulu üyelerinden Ayhan Özdoğru ve derneğin kurucu başkanı Oktay Ergül’e plaketlerini Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin seçkin hizmetleri ile Ataşehir’i en seçkin ilçelerden biri haline getirdiğini vurgulayan TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, konuşmasında; “Bu güzel gecede sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bu gecelerin tek amacı vardır. Dostluk, kardeşlik dayanışmadır. Burada Kars, Ardahan ve Iğdır’lı Ataşehirli hemşerilerimizin en güçlü şekilde birbirilerine bağlandıklarını görüyorum. Desteklerinden dolayı plaket alan ve bu geceyi düzenleyen ve herkesi hizmete davet eden yönetimdeki arkadaşlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Serhat şehri  Kars’ı ilçe ilçe dolaştığını kaydeden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; plaket verirken yaptığı konuşmada “Serhat şehrimiz Kars’ı benim kadar gezenin yoktur. Sanırım ilçe ilçe dolaşan çok az kişiden biriyimdir.  KAR-DER, Orhan Çerkez başkanlığında Ataşehir’de hemşerileri için önemli etkinlikler yapıyorlar. Kendilerini kutluyorum. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun” dedi.

Kafkas Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ve Kafkas yöresi oyunları ile renk kattığı gecede sahne alan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi özellikle seslendirdiği “Sarı Gelin” türküsündeki performansıyla salondan yoğun alkış aldı. Gamz Akkuş İlgezdi ile düet sonrası sahne performansına devam eden TRT Sanatçısı Tekin Büyükkaya’nın seslendirdiği türküler eşliğinde halaylar çeken davetliler gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.