Hoşgeldiniz  

KARAMEHMETOĞLU ‘VATAN İÇİN CAN VERMEK YÜREK İSTER’

admin | 21 Mart 2017 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet A- A+

Canakkale_zaferi_programi (0)Ataşehir Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu, 18 Mart Çanakkale Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini anma günü dolayısıyla Esatpaşa’da tören düzenledi.                       

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu Zübeyde Hanım Öğretmenevi Esatpaşa Ek Hizmet Binasında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı gerçekleştirdi.

Canakkale_zaferi_programi (3)

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma törenine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ataşehir Belediyesini temsilen Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Canakkale_zaferi_programi (16)

ÇELİK VE BARUT; İNANCIN, İMANIN VE AZMİN KARŞISINDA YENİK DÜŞMÜŞTÜR

Törenin açılış konuşmasını yapan Şehit Cengiz Hasbal Ortaoku Müdürü Hülya Özdilek, Çanakkale’de Mustafa Kemal’in, “Biz Çanakkale’de bir darülfünun gömdük” dediğini hatırlatarak; “Çanakkale’de çelik zırhlarla iman dolu göğüslerin çarpıştığı o amansız savaşta, 102 yıl önce aramızdan yüz binlerce vatan evladının toprağa kefensiz düştüğü gün. Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal’in, ‘Biz Çanakkale’de bir darülfünun gömdük’dediği 18 Mart. Türk ordusu yedi düvele karşı dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir mücadele vermiştir Çanakkale’de… O, öyle bir ruhtur ki çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. Tüm dünya şunu bilmelidir ki bu toprakların bayrağı inmez, vatanına kasteden düşmanı bitmedikçe şehidi bitmez. Bu gün özgürce yaşadığımız bu topraklar için mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Canakkale_zaferi_programi (27) Canakkale_zaferi_programi (32) Canakkale_zaferi_programi (37)

Çanakkale Savaşı konulu video sunumundan sonra öğrenciler tarafından sahnelenen Oratoryo “Çanakkale Destanı”, Günümüzden Çanakkale Şehitlerine Mektup ve Çanakkale Geçilmez adlı tiyatro oyunu izleyicilere savaş günlerinin atmosferine taşıdı.

 

Töreni okula adını veren Şehit Cengiz Hasbal’ın eşi çocuğuyla birlikte izledi. Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Şehit Cengiz Hasbal’ın eşi ile yakından ilgilendi.

VATAN İÇİN CAN VERMEK YÜREK İSTER

Programın son bölümünde sahneledikleri oyunla öğrencilere teşekkür eden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, vatan için can vermenin yürek istediğini vurgulayarak; ”Bize tarihimizi tekrar hatırlatan, bizi duygulandıran Çanakkale’yi tekrar kalplerimize, ruhlarımıza hatırlatan bu güzel genç kardeşlerimizi ve ekibi kutluyorum. Bu ülkenin ne kadar kutsal topraklarının olduğunu, ne kadar mert ve sevgi dolu insanlarının olduğunu Çanakkale’de dedelerimizi temsilen bu gün kardeşlerimiz gösterdi. Bu vatan gerekirse uğruna şehit olunur ama kimseye verilmez. Vatan için can vermek yürek ister. Bu yürekleri unutmamamız lazım. Bu programın hazırlanışında emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Fuaye alanında Çanakkale Zaferi ile ilgili orijinal resimler, savaştan kalan askeri malzemeler ve ortaokul öğrencilerinin kendi kalem ve boya fırçaları ile çizdikleri resimlerin yer aldığı sergi ayrı bir  Çanakkale duygusu yaşattı. Tören, protokolün resim sergisini gezmesi ile tören sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.