Hoşgeldiniz  

Karamehmetoğlu ‘Çevre Satın Alınamaz’

admin | 09 Haziran 2015 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet A- A+

Atasehir_cevre_gunu5 Haziran “Dünya Çevre Günü”nü İçerenköy Hasan Leyli Ortaokul’nda düzenlenen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun  katıldığı etkinlikle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Atıklardan yaptıkları figürleri ve resimleri sergileyen İçerenköy Hasan Leyli Ortaokul öğrencileri İlçe atıklardan hazırlanan kıyafetlerin yer aldığı defile düzenlediler. Öğretmenleri yönetimindeki öğrencilerden oluşan koro ise çevre konulu şarkılar seslendirdiler.

İnsanoğlunun Gezegeni Tükettiğini Fark Edişinin 43.Yıl Dönümü

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Dünya Çevre Günü etkinliğinin açılışında konuşan okul müdürü Kadir Sun; “Bu gün insanoğlunun hırsları ve açgözlülüğü nedeniyle yaşadığı gezegeni tükettiğinin fark edişinin 43.yıl dönümü. Bugün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüz de insan sağlığını tehdit en önemli unsur haline gelmiştir. Gelecek nesillerden emanet aldığımız bu dünyayı en iyi şekilde korumak için mutlaka kirlenmeleri önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir. Bizim zaten bir dünyamız var. Kirletmek için yeni bir dünya aramamıza gerek yok. Bu vesile ile hepinize yaşanabilir ve temiz bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim” dedi.

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (73)

Çevre Duyarlılığı Arttırıcı Çalışmalar Yaptık

Dünya Çevre Günü etkinlikleri nedeniyle burada olduklarının altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “ Eğitim öğretim yılı boyunca okullarımızda çevre duyarlılığı arttırıcı çalışmalar yaptık. Tüm derslerimizde çevre duyarlılığına özel bir önem vermekteyiz. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda belediyemizin katkıları ve işbirliği üst düzeyde… Çalışmalarımızın amacı; yaşadığımız dünyanın yaşanabilirliliğini devam ettirmek içindir. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışırken, emanetimizi kendimizden sonraki nesillere taşımalıyız. Bu amaçla emanete sahip çıkma bilincini çocuklarımıza vermeye çalışıyoruz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (80)

Çevre İle İlgili Göz Alıcı Çalışmalar Yaptık

Çevre ile ilgili yapılan çalışmaların göz alıcı olduğunu söyleyen Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Namık Sürmen; “ Çevreye duyarlı olmak o kadar zor bir şey değil. Yeri geldiğinde sokağa çöp atılmasını engelleyerek, yerdeki çöpü alıp çöp kutusuna atmakta çevre duyarlılığıdır. Bu anlamda herkesten katkı bekliyoruz” sözleri ile insanları çevreye duyarlı olmaya davet etti.

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (93)

 

“Çevre Para İle Satın Alınamaz”

Çevrenin para ile satın aldığını vurgulayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “Ama bu güzellikleri, çevremizi, denizlerimizi korumakla yükümlü olduğumuz gibi hayallerimizi ve benliğimizi koruyacağız. Çirkinliklere yer bırakmayacağız. Gençlerimizi çocuklarımızı istikbale hazırlayacağız. Ülkemizi çok güzel bir şekilde gelecek nesillere emanet etmemiz lazım” dedi.

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (113)

 

Okulu yaptıran hayırsever Hasan Leyli’nin damadı Mehmet Cesur’a katkılarından dolayı çiçek takdim edildi.  Cesur; “ Bugün hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Ne zaman ihtiyaç duyarlarsa yardım etmeye hazırım, bunun sözünü veriyorum.  Ömrüm yeterse kayınpeder gibi bir okul yapmayı düşünüyorum” dedi.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (64)

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri okul bahçesinde düzenlemesi yapılan botanik bahçesinin açılışını yaptılar.

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (165)

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (160)

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (154)

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (131)

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (119)

Atasehir_dunya_cevre_Gunu- (117)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.