Hoşgeldiniz  

KAR-DER’in ‘Yöresel Kaz Gecesi’ Yoğun İlgi Gördü

admin | 19 Şubat 2018 | Ataşehir, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’nin düzenlediği, gelenekselleşen ‘Serhat Diyarı’ mensuplarının katıldığı ‘Kaz Yemeği Gecesi’ gerçekleşti

Recep Kenan/itvhaber.com

Kar-Der (Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Yöresel Kaz yemeği eşliğinde Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesinin birlik ve beraberliğini geliştirmek ve pekiştirmek amacı ile Salon Prenses’te 2000 kişinin katıldığı “Kaz Gecesi” düzenledi. Program Afirin’de gerçekleştirilen sınır ötesi “Zeytin Dalı” operasyonu sürecinde gelen şehit haberleri nedeniyle sahne performansları ve gösteriler iptal edilerek ağırlaştırılmış şekilde gerçekleştirildi.

Anadolu’nun “Serhat Diyarı” olarak anılan,  Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin İstanbul’da yaşayan mensuplarının tanışma, kaynaşma ve dayanışmalarını sağlamak, bölgenin kültürünü yaşatmak, İstanbul’a ve İstanbullulara tanıtmak amacı ile kurulan, Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’nin düzenlediği ve gelenekselleşen “Kaz Gecesi” organizasyonu, Ümraniye Saloon Princess’te bölge halkının ve davetlilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

KARDER KAZ GECESİNDENKAR-DER’in ‘Yöresel Kaz Gecesi’ Yoğun İlgi Gördü http://www.itvhaber.com/kar-derin-yoresel-kaz-gecesi-yogun-ilgi-gordu.html#.Woql-AS0KOo.twitter

Recep Kenan paylaştı: 18 Şubat 2018 Pazar

KAR-DER’in ‘Yöresel Kaz Gecesi’ Yoğun İlgi Gördü http://www.itvhaber.com/kar-derin-yoresel-kaz-gecesi-yogun-ilgi-gordu.html#.Woql-AS0KOo.twitter

Recep Kenan paylaştı: 18 Şubat 2018 Pazar

Orhan Çerkez başkanlığındaki KAR-DER (Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği) yönetimi tarafından düzenlenen ‘Yöresel Kaz Yemeği Gecesi’ne CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ile birlikte CHP milletvekilleri Gürel Tekin, Barış Yarkadaş, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Tuncay Akın Orhan ve Süleyman Karadağ’ın aralarında olduğu Meclis üyeleri, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Barış Argunşah’ıın aralarında olduğu Belediye birim müdürleri, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki, Siyasi parti, STK, dernek başkan ve temsilcileri ile yöre halkı ve davetliler katıldı.

KAR-DER’in ‘Yöresel Kaz Gecesi’ Yoğun İlgi Gördü http://www.itvhaber.com/kar-derin-yoresel-kaz-gecesi-yogun-ilgi-gordu.html#.Woql-AS0KOo.twitter

Recep Kenan paylaştı: 18 Şubat 2018 Pazar

Gecede açılış konuşması yapan KAR-DER (Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği) Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, sözlerine; “Bizler yataklarımızda rahat uyurken, sabahlara kadar nöbet tutan, yaralanıp; gazi olan, gözünü kırpmadan canından vazgeçen kahraman Türk askerlerine saygılarımı sunuyorum. Suriye sınırında başlayan Zeytin Dalı Harekatında şehit olan vatan evlatlarımızı şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Hoşgörünüze sığınarak ülkemizde yaşanan son olaylardan dolayı eğlenceyi ve müziği kaldırdık. Aldığımı şehit haberlerinden dolayı, acılarımızı paylaşmak adına bu uygulamayı yaptık” ifadeleri ile başladı.

KAR-DER (Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği)’in amacının dostlukları pekiştirmek, sosyal dayanışmayı, paylaşmayı sağlamak ve üyeleri buluşturmak olduğunun altını çizen KAR-DER (Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği) Başkanı Orhan Çerkez, asıl misyonlarının kültürlerini korumak ve tanıtmak olduğunu kaydederek, “Çünkü bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma, kardeşlik var. Edep var ahlak var. KAR-DER derneğimiz kurulduğu günden beri Ardahan’ımızın, Iğdır’ımızın, Kars’ımızın kültürünü, yiyeceklerini, giyeceklerini, türkülerini ve destanlarını anlatmak için gece gündüz demeden çalıştık” diye konuştu.

KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez’in Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü faaliyetleri özetlediği konuşmasından sonra kürsüye gelen CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami yılmaz, CHP milletvekilleri Gürel Tekin ve Barış Yarkadaş ile İstanbul Anadolu Yakası Pazarcılar ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar yaptıkları kısa konuşmalar ile katılımcıları selamladılar.

Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin çalışmalarına katkı veren ve destek olanlara plaket takdimi sonrasında konuklara, yörenin yemek kültürünün sembolü haline gelen Kaz Yemeği ikram edildi.

?

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.