Hoşgeldiniz  

KAR-DER’den Darülaceze’ye Anneler Günü Ziyareti

admin | 13 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

KAR-DER, darulaceze, anneler günü ziyaretKars, Iğdır, Ardahan Yöresi Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (KAR-DER) Başkanı Orhan Çerkez ve yöneticileri Anneler Günü’nde Darülaceze’deki anneleri ziyaret etti.

Recep Kenan/haberinasli.com

Orhan Çerkez başkanlığındaki KAR-DER yöneticileri Darülaceze’deki kendine yetebilen kadınların yaşadığı bölüme gerçekleştirdiği ziyarette Darülaceze’de yaşayan yaşlı annelerin Anneler Günü’nü kutlayıp karanfil vererek annelerin ellerini öptüler.

Anneler gününde Darülaceze’deki yaşlı annelerimizi ziyaret ettik diye konuşan Kars, Iğdır, Ardahan Yöresi Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (KAR-DER) Başkanı Orhan Çerkez; KAR-DER adına oluşturdukları programla onları ziyaret ederek karanfil verip, ellerini öperek, Anneler Günü’nü kutladıklarını söyledi. Kendi annesinin memlekette olduğunu belirten Başkan Orhan Çerkez, telefon ederek annesinin Anneler Günü’nü kutladığını ifade etti.

FOTO GALERİSİ

1100 kişilik kapasiteye sahip olan Darülaceze’nin Kayışdağı yerleşkesinde 130’u Alzheimer hastası 870 bakıma muhtaç kişi kalıyor.

İBB bir kuruluşu olan Darülaceze’nin Kayışdağı yerleşkesinde yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaçlar özel günler dışında da akşam saat 17:00’a kadar ziyaret edilebiliyor. 2-3 – 5, 10 kişiye kadar bireysel ziyaret mümkün. 10 kişinin üstündeki toplu ziyaretlerde, kurum personeli eşlik ediyor. Bunun dışında, Darülaceze’de yaşayan yaşlı teyzeler, amcalar evlere davet edilebiliyor. Onlara börek çörek gibi çeşitli ikramlarda bulunmak da mümkün. Davetlere kendine yetebilen kişiler gönderiliyor. Yaşlılar hafta içi her gün kuruma ait araçlarla davet yerlerine gönderiliyor ve aldırılıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.