Hoşgeldiniz  

Kadir Öğüt ‘ÇYDD Ticari Kuruluş mudur?’

admin | 20 Ocak 2013 | Genel A- A+

kadir Kadir  ÖĞÜT, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) kesilen cezaların Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılması için TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Kadir Öğüt ‘ÇYDD Ticari Kuruluş mudur?’

İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ÇYDD’ğine kesilen cezalar ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT; “21.02.1989 tarihinde Prof. Dr. Türkan Saylan önderliğinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurulmuştur. Tüzüğü uyarınca eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 1991 yılından bugüne kadar ilköğretim ve lisede 54.650 kız öğrenciye ve 62.497 üniversite öğrencisine, 2010-2011 eğitim döneminde ise ilköğretim ve lisede 23.851 kız öğrenciye ve 7.846 üniversite öğrencisine bireysel ve kurumsal bağışçıların katkısıyla burs vermiştir. Bu burslar sayesinde 3.749 kız öğrenci liseden, 1.832 öğrenci üniversiteden mezun olmuştur.“ diye ÇYDD’yi anlattı.

Birçok Dernek ÇYDD İle Aynı

Birçok dernek ve vakıfın da aynı uygulamayı gerçekleştirmekte olduğunu işaret eden Öğüt; Türk Eğitim Vakfı, Türk Eğitim Derneği, TSK El Ele Vakfı, Galatasaray Eğitim Vakfı, TEMA, Çağdaş Eğitim vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın TEMA ile çiçek/çelenk yerine fidan bağışı kampanyası çağrısı vb örnekleri olduğuna dikkat çekti.

ÇYDD’nin bu bağışları kabul edebileceğine ilişkin Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü onayı olduğunu vurguluyan Kadir Öğüt; “ÇYDD’nin Ankara Şubesi’ne bağlı bulunan Ankara Çağla İktisadi İşletmesi dernekten bağımsız olarak ticari kazanç elde etmek için kurulan, iktisadi faaliyetlerde bulunan ve ticari faaliyetleri kapsamında makbuz kesen, vergi mükellefi olan ve beyanlarda bulunup vergisini ödeyen ayrı bir işletme olduğunu belirtip; Vergi Dairesi Başkanlığı’nın ilgili müfettişleri yaptıkları vergi incelemesi sonucunda, İktisadi İşletmenin faaliyetleri kapsamında eksik beyan edilen ya da eksik ödenen herhangi bir vergi tespit etmemiştir.”

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan Cenazesindeki Derneklerde Ticari Faaliyet mi Yaptı?

Buna rağmen inceleme neticesinde ÇYDD Ankara Şubesi tarafından toplanan bağışların ticari kazanç niteliğinde olduğu iddia edilerek, ceza ihbarnameleri düzenlenmiştir.” diyen İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT; “Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan 2011 yılının Ekim ayında vefat ettiği zaman Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada ” Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, ” Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na bağışta bulunmaları önemle rica olunur” ifadelerine yer verilerek vakfın banka hesabına ilişkin ayrıntılar da açıklamada yer almıştı. Maliye Bakanlığı müfettişlerinin ÇYDD’nin çelenk göndermek isteyenlerden aldığı bağışı ticaret faaliyet olarak değerlendirdiği göz önünde bulundurulduğunda ÇYDD ile aynı uygulamayı yapan İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı ve diğer vakıf ve dernekler de ticari faaliyette mi bulunmaktadır?” diyerek, Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.