Hoşgeldiniz  

Kadir öğüt ’22 Kasım Diş Hekimleri Günü Kutlu Olsun’

admin | 23 Kasım 2012 | Genel A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili, Diş Hekimi, Kadir Gökmen Öğüt 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

Kadir öğüt ’22 Kasım Diş Hekimleri Günü Kutlu Olsun’

Recep Kenan/Ataşehir

Kendisi de diş hekimi olan, CHP İstanbul Mlletvekili Kadir öğüt’ün 22 Kasım Diş Hekimleri Günü Mesajı şöyle;

Diş hekimliği, tarihin en köklü mesleklerinden biridir. Varlığı Milattan Önce 3000’li yıllara uzanan bu meslek, yüzyıllar içinde gelişerek, teknoloji ve bilimin ilerlemesiyle bugün çağın en önemli meslekleri arasında yer almayı başarmıştır. Ülkemizde ise bilimsel diş hekimliğinin temeli 22 Kasım 1908’de atılmış ve bu tarihin “Diş Hekimleri Günü” olarak kutlanması kabul edilmiştir.

Ağız ve diş sağlığının, insan sağlığının temel unsurlarından biri olduğu tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçekken, ülkemizde hala bu bilincin tam anlamıyla yerini bulamadığını görmek üzücüdür.

İşte 22 Kasım tarihi de ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek, çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle öneminin kavranmasını sağlamak ve bu hususta ailelere ve topluma düşen görevler konusunda ortak bilinç oluşturmak adına çeşitli etkinliklerin düzenlendiği önemli bir gündür.

Türkiye’de ağız ve diş sağlığının korunabilmesinin yegane yolu koruyucu diş hekimliğidir. Bu bilincin oluşumuna koşulsuz destek olan, korunması ve iyileştirilmesi hususunda büyük özveri ile çalışan tüm meslektaşlarımın 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü kutluyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.