Hoşgeldiniz  

Kadınlar Futbol Ligi Kasım ayında başlıyor

admin | 24 Ekim 2012 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Spor, Türkiye A- A+

TFF Kadınlar Futbol 1. ve 2. Ligi, Kasım ayının ilk haftasında 3 Kasım 2012 Cumartesi günü 1. Lig’de Konak Belediyesi ile Trabzon İdmanocağı maçı ile başlıyor.

Kadınlar Futbol Ligi Kasım ayında başlayacak

Recep Kenan/ataşehir

Kadınlar 1. ve 2. Ligi, Kasım ayının ilk haftasında 3 Kasım 2012 Cumartesi günü 1. Lig’de Konak Belediyesi ile Trabzon İdmanocağı arasında oynanacak maç ile başlayacak. 10 takımın yer aldığı Kadınlar 1. Ligi çift devreli lig usulüne göre oynanacak ve 18 hafta sürecek. Kadınlar 1. Ligi’ni şampiyon olarak bitiren takım, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak. Son sırada yer alan iki takım ise Kadınlar 2. Ligi’ne düşecek.

Ataşehir Belediyespor, ilk hafta Eskişehir deplasmanında, Eskişehir Bayan Takımı ile oynarken; kendi evindeki ilk maçını, sezonun ikinci haftasında, Konak Belediyesi ile  oynayacak.

Kadınlar 2. Ligi, 4 Kasım 2012 tarihinde 8 farklı grupta 50 takımın katılımıyla oynanmaya başlayacak. Çift devreli grup maçlarının sonrasında grup birincileri ve ikincilerinin yer alacağı tek maçlık eleme karşılaşmaları sonucunda dörtlü final grubu oluşacak. Dörtlü final grubunda ilk iki sırayı alan takımlar, Kadınlar 1. Ligi’ne çıkmaya hak kazanacak.
2012-2013 sezonunda Kadınlar 1. ve 2 Ligi’nde rekabet ve seyir zevki acısından üst düzeyde maçların oynanması beklenirken, kulüplerdeki transfer çalışmaları da devam ediyor.Transfer dönemi 19 Ekim 2012 tarihinde sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.