Hoşgeldiniz  

Kadıköy’ün Merkezinde Çöp Ev

admin | 06 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

kadikoy-cop _ evKadıköy’ün merkezi Vişne Sokak’ta iki kardeşin yaşadığı metruk tarihi binada biriktirdiği çöpler, vatandaşın şikayeti ile gün yüzüne çıktı. Kadıköy’de çöp ev.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tonlarca atığın şehir dışına çıkarılması için onlarca çöp kamyonu ile birlikte Kadıköy Belediyesi ekipleri seferber oldu. Yaşananları “rezalet” olarak niteleyen Çilek Sokak sakinleri, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Adem Giden imzası ile Kadıköy Life’de yer alan habere göre; ev sahiplerinin “dispozofobi” olarak tanımlanan çöp biriktirme rahatsızlığı olduğunu öne süren Kadıköylüler; “Bu tür sorumsuzluklara neden müdahale edilmiyor? Yetkililer şikayet bekliyorlar. İşte sorun ortada, vatandaşı bu dertten kurtarın. Kadıköy yaşanmaz hale geldi” diyerek, soruna kalıcı çözüm bulunmasını istediler.

Kadıköy Belediyesi Zabıta ekipleri ve görevlilerin koordinasyonu ile gerçekleşen temizlik çalışmasında, mutfak tüpünün de kontrolsüzce atıkların arasında bulunması atlatılan tehlikenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Olaya tanık olan Kadıköylüler tonlarca çöpün herhangi bir talihsizlik sonucu yangına dönüşmesi halinde, tüplerin çevreye büyük zarar vermesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekildi.

Kadıköy Life’deki haberde; koruma amaçlı tentelerle kapatılan tarihi binanın ön cephesindeki çöpler kepçe yardımıyla kontrollü olarak alınabilirken, metruk yapının içerisinde çok sayıda hayvan barındığının tespit edilmesi üzerine Kadıköy Belediyesi yetkilileri hayvan nakil aracını sevk edildiği belirtildi.

Kadıköy Vişne Sokak’ta ortaya çıkartılan metruk tarihi yapıda terlikçilik yaptığı belirtilen iki kardeşin yaşadığı ve yaşadıkları evde biriktirdikleri tonlarca atığın Kadıköy Belediyesi ekipler tarafından kamyonlarla taşındığı bildiriliyor.

Kaynak,: Adem Giden / KADIKÖY LİFE

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.