Hoşgeldiniz  

İstanbul`un vizyonunu birlikte oluşturacağız

admin | 15 Mayıs 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

 

vali mutlu_istekaİSTKA organizasyonuyla “İstanbul Benim” çalıştayı İstanbul Modern`de İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ‘İstanbul`un 2023 vizyonunu birlikte oluşturacağız` dediği konuşmasıyla başladı.

İSTKA organizasyonuyla “İstanbul Benim” çalıştayı İstanbul Modern`de başladı.
Alanlarında uzman çok sayıda bilim insanı, gazeteci, mühendis ve mimarların katıldığı çalıştayda, açılış konuşmasını İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptı.

Girişimcilik, Ar-Ge, ulaşım erişilebilirlik, istihdam, sosyal çevre, ekonomi, eğitim, sanayinin dönüşümü, tanıtım, turizm, sağlık, afet yönetim, güvenlik, yenilenebilir enerji ve imar konularında tematik çalıştaylar planladığını ifade eden Vali Mutlu, “İstanbul`un 2023 vizyonunu birlikte oluşturacağız“ dedi.
İstanbul tarihimizin çeyiz sandığıdır

Konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk `ün İstanbul`la ilgili “İstanbul tarihimizin çeyiz sandığıdır“ sözüne atıfta bulunan Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çeyiz sandığı bizim için çok gurur duyulacak nesnelerle, fikirlerle, ruhlarla dolu… Biz bu çeyiz sandığını bütün dünya ile paylaşmak ve buradan milletimiz için, ülkemiz için bir gurur kaynağı oluşturmak istiyoruz. Ve bu şehri insanlığın ortak mirası, ortak kültürleri itibariyle dünya ile çok daha güçlü paylaşmayı istiyoruz.“

Gurur şehrimiz İstanbul için hep birlikte paylaşımda bulunacağız diyen Vali Mutlu, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte fikir gruplarının gerçekleştirdiği “Beyin Fırtınası”na katıldı

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.