Hoşgeldiniz  

İstanbul’daki Çankırılılar iftarda buluştu

admin | 30 Temmuz 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Çankırı Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu “Birlik beraberlik içinde daha büyük hedeflere” sloganı ile yola çıkan Çankırılıları, İBB 1453 Sosyal Tesisleri’nde bin kişilik iftar buluşturdu.

Çankırı Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu birlikte iftar düzenledi, “Birlik beraberlik içinde daha büyük hedeflere” sloganı ile yola çıkan Çankırılılar, büyük buluşmanın mutluluğunu İBB 1453 Sosyal Tesisleri’nde bin kişilik iftar sofrasında yaşadı.

Çankırı Vakfı ile Çankırılar Federasyonu’nun ortaklaşa organize ettiği iftar programı İstanbul’da yaşayan Çankırılıları bir araya getirdi. İBB 1453 Sosyal Tesisleri’nde 29 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleşen iftara bini aşkın davetli katıldı. “Birlik beraberlik içinde daha büyük hedeflere” sloganı ile düzenlenen iftar Şükrü Tosun Hoca’nın duası ile başladı. İftarda Çandef Başkanı Vahap Yartaş ile Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar açılış konuşması yaptılar. Çandef Başkanı Vahap Yartaş, yaşanan bu güzel tablonun Çankırı’nın şaha kalktığının göstergesi olduğunu söyledi. Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar da birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların aşılabileceğini belirterek Vakfın kuruluşundan bu yana felsefelerinin “birlikten kuvvet doğar” sloganı olduğunu ve nice güzel organizasyonlarda bir arada olma temennisinde bulundu.

Sunuculuğunu Anadolu Tv’nin sahibi hemşerimiz Barboros Özdemir’in yaptığı iftar programında Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, İstanbul Milletvekili hemşerimiz Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı damadı İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ve Faik Tunay ile Çankırıspor Kulüp Başkanı Sevda Karaali kısa bir konuşma yaptılar. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tüm Çankırılıları bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek tüm ilçelerin selamını getirdiğini söyledi. 27/30 Eylül tarihlerinde Feshane’de düzenlenecek “Çankırı tanıtım günlerine” tüm hemşerilerimizi davet eden Vali Özcan Çankırı’yı layık olduğu yerlere getirmek için yoğun gayret içinde olduklarını söyledi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de yaptığı konuşmada Çankırı’da çok şeyin değiştiğini söyledi. Çankırı Milletvekilimiz Hüseyin Filiz ise yatırımlar konusunda bilgi verdi ve Çankırı’nın aldığı teşviklerle yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise İstanbul’da hemşerilerimizden gördüğü desteğe teşekkür ederek her zaman Çankırılıların yanında olduğunu söyledi. Eniştemiz olan İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ise evlendikten sonra Çankırılı olduğunu ve bu günlere gelmesinde büyük emeği olan eşine teşekkür etti. Tanıl uzun süre alkışlandı. Kendini Çankırı dostu olarak takdim eden Faik Tunay ise tüm Türkiye’yi kucakladığını söyledi.

Çankırıspor Kulüp Başkanı Sevda Karaali ise yeni transfer müjdesi verdi. Hemşerilerimizin sahip çıkması ile kulübün daha iyi yerlere geldiğini belirten Başkan Karaali yeni sezonda tüm Çankırıları maçlarda görmek istediğini söyledi.
Türk tasavvuf musikisi eşliğinde yenen iftar yemeği dost ve ahbapların da buluşmasına vesile oldu. Salonu tıklım tıklım dolduran Çankırılar bol bol sohbet edip hasret giderdiler.

İftarda Çankırı’ya, Vakıf ve Federasyona katkılarından dolayı Furnova Kürk’ün sahibi Mahmut Yeşil’e, Polipen’in sahibi Adnan Deniz’e, Sinem Tekstil’in sahibi Seyfi Alabay’a, Pınar Orman Ürünleri’nin sahibi Mehmet Öztekin’e, Suryapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas’a, Güzel İnşaat’ın sahibi Veysel Bozkurt’a ve İBB Yol Bakım Onarım Müdür Yardımcısı Ali Kaya’ya birer plaket takdim edildi.

İftar programına Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun göndermiş olduğu telgraflar uzun alkış aldı. İftar programına çok sayıda bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat ve hemşerimizden de telgraf mesajları geldi.

İftar sonrası Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve beraberindekiler sosyal tesisin yanında bulunan 1453 Panorama Fetih Müzesini gezdiler.

 

Yoğun katılım

Çankırı Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği iftar programına Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, İstanbul milletvekili hemşerimiz Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı damadı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Milletvekili Faik Tunay, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Başakşehir Kaymakamı hemşerimiz Cevdet Can, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Çankırı İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çankırıspor Kulüp Başkanı Seda Karaali, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, Kuruyemişçiler Odası Başkanı İsmail Taşkın, Önder Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karahüseyin, Nevşehirliler Dernekler Birliği Başkanı Aşiret Odacı, Sakarya Dernekler Birliği Başkanı Yaşar Saka ile Çandef Onursal Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Çankırılılar Vakfı eski başkanları, Çankırılılar Vakfı Mütevelli heyet üyeleri, Çandef ve Çankırı Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Çandef Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Çankırı ilçe dernekler birliği başkanları, köy dernek başkanları ve çok sayıda hemşerimiz katıldı.

Mustafa Haliloğlu – İSTANBUL

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.