Hoşgeldiniz  

İstanbul’da Yeni Şehir ‘İstanbul Metropoliten’

admin | 23 Ocak 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

yeni_istanbul_istanbul _metropolitenİstanbul’un Avrupa Yakası’nda kurulacak 1.5 milyon nüfuslu ‘Yeni Şehir’ sanat, sağlık ve teknoloji merkezleriyle dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak.

1.5 milyon nüfuslu yeni şehir sanat, sağlık ve teknoloji merkezleriyle dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak.

Başakşehir, Avcılar, Arnavutköy ve Eyüp ilçeleri sınırları içinde yapılacak yeni şehir; dünyanın en büyük ve en prestijli kentsel dönüşüm projesi olacak. Başbakan Erdoğan`ın duyurduğu proje için seçilen isimse “İstanbul Metropoliten” oldu.

Şehrin kalbi Kayabaşı’na

Kayabaşı Kentsel Tasarım Projesi: Atatürk Havalimanı`na 17 kilometre, Boğaz Köprüsü`ne 24 kilometre, Olimpiyat Stadı ve Başakşehir`e komşu, “Yenişehir Proje Alanı”nın merkez alanı olacak donatı alanları, prestij konut alanları, ticaret aksları, alışveriş alanları ve meydanları ile öncelikli olarak 200 bin nüfus kapasiteli tasarlanan proje yeni şehrin kalbi olacak.

Mıknatıs Kent (Magnet City):

Başakşehir sınırları içinde, Hoşdere bölgesinde 110 hektarlık alan üzerinde, yaklaşık 20.000 nüfusu ile “Yeni Şehir Projesinin” prestij odaklarından, tramvay ve metroya sahip, modern kent yaşamını yansıtan, insan doğa dengesini koruyan, sürdürülebilir, dinamik, İstanbul`un en gözde yerleşim yerlerinden biri olacak. Mıknatıs Kent`te açık alana kurulacak alışveriş alanları trafikten arındırılacak, kent içinde ulaşım yer üstü tramvay ile sağlanacak.

Bio-İstanbul:

Teknoloji ve araştırma üssü olarak kurulacak, Türkiye`nin ilk uluslararası sürdürülebilirlik sertifikasyonuna sahip olma özelliğinin yanı sıra, ilk biomedikal bilim parkına ve dünyanın en önemli çocuk araştırma hastanesine sahip olacak. Bioİstanbul dünyaca ünlü biyomedikal şirketleri yatırım için çekerken, bilim, doğa ve modern yerleşimin iç içe geçtiği bir proje olacak. Proje ayrıca Hong Kong, Malezya gibi uzak doğuya yapılan sağlık arge yatırımlarını da İstanbul`a çekecek.

Sağlık turizmi başkenti

Sağlık Kent:

Kanser araştırma merkezi, toplum sağlığı merkezi, organ doku bankası, tıbbi birimlerinin yanı sıra konaklama, konferans ve kültür merkezleri ile küresel ölçekte hizmet verecek özel temalı kent projesi olacak.

Temapark:

Kayabaşı`nın güneyinde, İstanbul`un merkezindeki iş merkezi yoğunluğunu alacak, doğa ile iç içe çalışma alanları sunacak. Özellikle kültür, sanat merkezleri, konser salonları ile Yeni İstanbul`un kültürel merkezi olacak.

Üçüncü Havaalanı:

Arnavutköy ve Eyüp ilçe sınırları içinde, Karadeniz kıyısında, 9400 hektarlık alanda üçüncü köprü ve hızlı tren ile entegre, yıllık 150.000.000 yolcu kapasiteli dev proje… Karadeniz`e kıyısının olmasının yanında Kuzey Marmara Otoyolu ile bütünleşik olması, deniz, kara ve demir yolu ile ulaşım sağlayarak İstanbul`u özlediği havaalanına kavuşturacak.

Trafik derdi olmayan bir cazibe merkezi

Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolu ile Tem Otoyolu arasında kalan Kayabaşı merkezli bölgede 1,5 milyonluk nüfusun yerleşmesi planlanıyor. Güçlü ulaşım ve altyapıya sahip konut, çalışma, eğitim ve sağlık hizmetlerinin kolaylıkla sağlandığı azaltılmış trafiği ve trafiğe kapalı gezi alanları ile Yeni Şehir sadece İstanbul`un değil, Avrupa`nın da gözde merkezlerinden biri olacak. 08.09.2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kentsel Dönüşüm Amaçlı Rezerv Yerleşim Alanı” ilan edilen 32 bin 500 hektarlık rezerv alanda, özellikle deprem riski altındaki yerlerin taşınacağı “Yeni Şehir” için çalışmalar başlatıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.