Hoşgeldiniz  

İstanbul’da 15 İlçede Geçersiz, 3 İlçede Oyların Tamamı Sayılıyor

admin | 04 Nisan 2019 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Ataşehir CHP, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gelen itirazlar üzerine 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede de tüm oyların yeniden sayılan İstanbul’da, AK Parti ve CHP’liler sonucu heyecanla bekliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

31 Mart 2019 yerel seçimleri verilerine göre, toplam 57 milyon 93 bin 410 seçmenin 43 milyon 651 bin 815’i sandık başına giderek oy kullandı. Seçime katılım oranının yüzde 83,99 olarak gerçekleştiği yerel seçim toplam oyların 1 milyon 395 bin 233’ü geçersiz sayıldı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerinin ardından gelen itirazlar üzerine İstanbul’da 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede de tüm oylar yeniden sayılıyor.

Ak Parti tarafından itiraz edilen 15 ilçe arasında yer alan Ataşehir’de geçersiz oylar ilçe seçim kurulu tarafından oluşturulan ve Ak Parti ile CHP’li görevlilerin de yer aldığı 2 ayrı masada 2 ayrı kurul tarafından geçersiz oyların yeniden sayımı yapılıyor.

ATAŞEHİR’DE 885 SANDIKTA GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’nun oluşturduğu iki ayrı kurul Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Spor Salonu’nda 2 masada Ataşehir’e ait 885 sandıktaki geçersiz oyları yeniden sayıyor.

15 İLÇEDE GEÇERSİZ OYLARIN SAYIMI YAPILIYOR

Ak Parti tarafından itiraz edilen 15 ilçede geçersiz oyların sayımına başlandı. İtirazları kabul edilen Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oyların sayımı yeniden yapılıyor.

İSTANBUL’DA 3 İLÇEDE OYLARIN TAMAMI SAYILIYOR

Yine itirazların kabul edildiği 3 ilçe Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesinde de tüm oylar yeniden sayılıyor. AK Parti ve CHP’li yetkililer, oy sayım işlemlerini güvenlik kamerasından canlı olarak takip ediyor.

YSK SANDIK SONUÇLARI VE TUTANAKLAR NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun resmi sitesinde sandık sonuçları ve tutanaklar kısmında yayımla uyarıda, “Sandık sonuçları ve tutanaklar sayfamız Yüksek Seçim Kurulunca kesin sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasını takiben hizmete açılacaktır” ifadelerine yer verildi.

İKİ AYRI KURUL OY SAYIM İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

İtirazların yapıldığı ilçelerin İlçe Seçim Kurulları tarafından ki ayrı masada iki ayrı kurul tarafından oy sayım işlemleri gerçekleştiriliyor. Seçim Kurullarında, seçim kurulu başkanı (Hakim), 2 ayrı memur ve 4 parti yetkilisi görev alıyor.

AK PARTİ VE CHP’NİN GÖZLEMCİ VE YETKİLİLERİ SAYIMI TAKİP EDİYOR

İtirazlar nedeniyle yeniden gerçekleştirilen oy sayım işlemleri her iki partiden görevlilerin yer aldığı ekip tarafından yürütülürken, masayı AK Parti ve CHP’nin gözlemci üyeleri yakından takip ediyor. AK Parti ve CHP yetkilileri de oy sayım işlemlerini güvenlik kamerasından canlı olarak takip ediyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.