Hoşgeldiniz  

İstanbul-Şile Yolu İnşaatı 8 Yıldır Bitmedi

admin | 19 Şubat 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

kadirCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT Bakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere TBMM Başkanlığı aracılığı ile bir soru önergesi verdi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Cumhuriyet halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere TBMM Başkanlığı aracılığı ile bir soru önergesi verdi.

2004 yılında yapımına başlanan İstanbul-Şile yolunun inşaatı aradan 8 yıl geçmesine rağmen halen tamamlanamadığını iddia eden Öğüt; “2011’in Ağustos ayında Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan yolun açılışını gerçekleştirerek Üsküdar’dan 45 dakikada rahatlıkla Şile’ye ulaşıldığını, hatta bazı sürücülerin yarım saatte geldiğini söylese de ulaşımda halen ciddi sıkıntılar yaşandığı bilinmektedir.”diyerek, Şile Yolu ile ilgili sorunlara dikkat çekti.

Şile Yolu inşaatını halen bitirilemediğini söyleyen Öğüt; Karayolları Genel Müdürlüğü ile ilgili şikayetlerden söz ederek, söz konusu yolda, denetimsizliğe bağlı olarak kaç ölümlü, yaralanmalı ve hasarlı kaza olduğunu sordu.

Cumhuriyet halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT’ün verdiği soru önergesi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için, gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Kadir Gökmen ÖĞÜT

İstanbul Milletvek

İstanbul’un temel sorunları arasında ulaşımla ilgili olanlar ilk sıralarda yer almaktadır. 2004 yılında yapımına başlanan İstanbul-Şile yolunun inşaatı aradan 8 yıl geçmesine rağmen halen tamamlanamamıştır. Her ne kadar 2011’in Ağustos ayında Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan yolun açılışını gerçekleştirerek Üsküdar’dan 45 dakikada rahatlıkla Şile’ye ulaşıldığını, hatta bazı sürücülerin yarım saatte geldiğini söylese de ulaşımda halen ciddi sıkıntılar yaşandığı bilinmektedir.

Bu doğrultuda;

1) Daha önce tamamlandığı belirtilerek açılışı yapılan Şile-İstanbul yolunda neden hala yol çalışması vardır? Bu yolun inşası ve onarımı neden hala tamamlanamamıştır?

2) Karayolları Genel Müdürlüğü veya ilgili birimlere söz konusu yol ile ilgili ulaşan kaç şikayet var mıdır; varsa bu sebepler nelerdir?

3) Şile yolunda seyreden kamyon ve tırların trafik terörü yarattığı ve gerek trafik polisi gerekse jandarma tarafından denetim yapılmadığı iddiaları doğru mudur? Bununla ilgili gerekli araştırmayı yapmayı düşünüyor musunuz?

4) Söz konusu yolda 2004 yılında günümüze değin kaçı ölümlü kaçı yaralanmalı ya da maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir?

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.