Hoşgeldiniz  

İstanbul Feshane’de ‘Çankırı Tanıtım Günleri’ Başladı

admin | 28 Eylül 2012 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Çankırı Valiliği, ÇANDEF ve Çankırı Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı ev sahipliğinde, İstanbul’da organize edilen, Çankırı Tanıtım Günleri Feshane’de başladı.

İstanbul Feshane’de ‘Çankırı Tanıtım Günleri’ Başladı

Recep Kenan/Ataşehirweb haber

Tanıtım günlerinin açılışına Ak Parti milletvekilleri İdris Şahin, Feyzullah Kıyıklık, Unal Kaçık’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, ve eski bakanlardan Nevzat Ayaz Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar, Çandef Genel Başkanı Vahap Yartaş ile birlikte Çankırı’nın ilçe belediye başkanları ve kaymakamları katıldı.

Çankırı’ya özgü yerel kıyafetler, tarımsal ve sanayi ürünleri, kültürel unsurlar ve pek çok yöresel değerin tanıtımının yapıldığı organizasyon, Hüseyin Avni Mutlu, Vahdettin Özcan ve Nevzat Ayaz’ın kurdele kesmesiyle açıldı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, teknolojik imkanların gelişmesiyle mesafelerin kısaldığını ve Çankırı’nın İstanbul ile buluşmamasının bir inkıta olduğunu düşündüğünü söyledi.

Programda ilk olarak kürsüye gelerek açılış konuşmasını yapan ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ve Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, İstanbul’da yaşayan üçyüz bin Çankırılı adına konuklara hoş geldiniz dediler ve Çankırı’ya geldiği günden beri Çankırı’ya ve Çankırılılara yeni bir ivme kazandıran Vali Vahdettin Özcan’a teşekkürlerini ilettiler.

Feshane Çankırı Tanıtım Günleri açılışında konuşan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; “75 milyonun sembolü İstanbul’da İstanbullularla buluşuyorsunuz” diyerek başladığı konuşmasında;
Çankırı’nın da kendi değerleriyle, İstanbul’daki yaşantıya katkı sunduğunu belirtti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çankırılların tuzuyla İstanbul’un tadı tuzu olduklarını, İstanbul’a tat verdiklerini, ifade ettikten sonra İstanbul’un Çankırı ile Çankırı’nın da İstanbul ile buluştuğunu belirtip, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı.

Ak Parti Çankırı Milletvekili, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin; Çankırı’nın da kendi değerleriyle İstanbul’daki yaşantıya katkı sunduğunu belirtti. Uyurken de uyanıkken de Çankırı’yı düşünen  valileri Vahdettin Özcan’a ve Çankırı’dan çok Çankırılının yaşadığı İstanbul’da  organizasyonun düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

“Uzak çağların yakın kenti Çankırı”nın, iletişimin yüksek seviyeye çıktığı bu zamanda İstanbul ile buluşmasında intika olduğunu belirten Çankırı Valisi Vahdettin Özcan; seneye valilik olarak organizasyonda olmayacaklarını ifade edip, Çankırılıyı İstanbul ile buluşturan ilk etkinliğin kendi döneminde gerçekleşmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarına teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Mutlu, Nevzat Ayaz ve Çankırı Valisi Özcan stantları gezerek bilgi aldı.

Evsahibi Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Tanıtım Günleri nedeniyle ilçeyi ziyaret eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ve Çankırı milletvekillerine Eyüp Ensari Konağı’nda öğle yemeği verdi.
Son şehit haberleri ile konser programları iptal edilen, Çankırı’nın İstanbul Feshane’deki tanıtım günleri hafta sonuna kadar 4 gün devam edecek .

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.