Hoşgeldiniz  

İRAN’DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ 48 ÖLÜ

admin | 10 Ağustos 2014 | Dünya, Genel, Gündem, Manşet A- A+

iran-ucak-dustu_48_oluİran resmi haber ajansı IRNA, Tahran’daki Mehrabat Havaalanı’nda kalkıştan sonra uçak düştüğü, en az 48 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.  İran’da uçak düştü 48 ölü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Uçak kazasını duyuran İran resmi haber ajansı IRNA’nın bildirdiğine göre kazada uçaktaki 48 kişi yaşamını yitirdi.

İran’ın başkenti Tahran’da yolcu uçağı kalkıştan hemen sonra düştü. İran resmi haber ajansı IRNA’nın bildirdiğine göre kazada 48 kişi yaşamını yitirdi.

Tahran’daki Mehrabad Havalimanı’ndan kalkan uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra, TSİ 7.48’de havalimanı yakınlarındaki bir yerleşim yerine düştüğü öğrenildi.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, genellikle kısa süreli iç hatlar uçuşları için kullanılan ‘Iran-140’ tipi turboprop uçak meydanan gelen motor arızası sonucu düştü.

IRNA’nın haberine göre uçakta bulunan yedisi çocuk 48 kişinin tamamı yaşamını yitirdi. Bu arada, İran devlet televizyonunun uçaktaki yolcuların sayısını 42 olarak verdiği bildiriliyor.

Kalkıştan çok kısa bir süre sonra yakındaki Azadi mahallesine düşen uçağın bölgede can kaybı ve maddi hasara yol açıp açmadığı konusunda açıklama yapılmadı.

Görgü tanığının, cadde ortasına düşen uçağın büyük bir faciaya yol açmasına ramak kaldığını belirterek, “Çok şanslıydık çünkü 500 metre mesafede kalabalık bir market bulunuyordu” dediği kazanın enkazından siyah dumanların yükseldiği uçağın bir duvara ve ağaçlara çarptığı ifade ediliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.