Hoşgeldiniz  

İmar Planlarının 10 Yıldır Engellendiği Kabul Edilmeli

admin | 08 Kasım 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Battal İlgezdi, “10 senedir sizin koyduğunuz ambargo devam ederse. Basın toplantısı yaparım. Açık açık konuşurum” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kendisi ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdiç “Hiç kimseden korkum yok kimseye verilemeyecek hesabım da yok benim ne ticarette, nede özel hayatta. Alnım açık yüzüm pak.” Dedi.

10 SENEDİR SİZİN KOYDUĞUNUZ AMBARGO DEVAM EDERSE AÇIK AÇIK KONUŞURUM

Ataşehir Belediye Meclis toplantısında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’in Büyükşehir ile ilişkileri ile ilgili düşüncelerini, “Planlarla ilgili gerekli gayretler, çabalar benim kendi belediye başkanım tarafından yapılmazsa. 10 senedir sizin koyduğunuz ambargo devam ederse basın toplantısı yaparım. Açık açık konuşurum.” İfadeleri ile aktardı.

İMAMOĞLU’NUN İMAR VE DİĞER SORUNLARI ÇÖZMEKTE KARARLI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun imar planları ile ilgili çalışmaları ve ilçelerin diğer sorunlarını çözmekte kararlı olduğuna işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Planlarla ilgili gerekli gayretler, çabalar benim kendi belediye başkanım tarafından yapılmazsa. 10 senedir sizin koyduğunuz ambargo devam ederse. Basın toplantısı yaparım. Açık açık konuşurum.” Dedi.

VERİLEMEYECEK HESABIM DA YOK ALNIM ÇIK YÜZÜM PAK

Kendisi ile ilgili iddialara tepki gösteren Battal İlgezdi, “Benim hiç kimseden korkum yok kimseye verilemeyecek hesabım da yok benim ne ticarette, nede özel hayatta. Alnım açık yüzüm pak.” Diye konuştu.

İMAR YETKİSİNİN BÜYÜKŞEHİR’DE OLDUĞU 10 YILDIR ENGELLENDİĞİ KABUL EDİLMELİ

Ak Partili meclis grubuna seslenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar yetkisinin Büyükşehir’de olduğunun, bu güne kadar engellendiğinin kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Battal İlgezdi, 10 yıllık süreçte Ak Parti grubunun Ataşehir için hiçbir iş yapmadıklarını her şeye engel olduklarını iddia ederek; “Şimdi eğer bu sürenin sonunda biz de sorunları çözmezsek, sizin de konuşmak hakkınız” dedi.

10 SENEDİR VERMEDİĞİNİZ YAZIYI VERMESİ GEREKİYOR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Meclise hitaben kürsüden yaptığı konuşmada; “Bundan sonra Ataşehir ile ilgili sorumluluk bendedir. Altını çiziyorum; eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haziran 18’ine kadar Yeniçamlıca ile ilgili tapuyla ilgili yazıyı vermezse ben bu kürsülerde Büyükşehir Başkanının aleyhine konuşacağım. Çok ne söylüyorum. Kadir Topbaş ile ilgili ne söylüyorsam kendi Belediye başkanım için de konuşacağım. Hiç kimseden korkum yok benim. Hiç kimseye minnet borcum da yok. Yani sizin 10 senedir vermediğiniz yazıyı Ataşehir Belediye Başkanlığına vermesi gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR’İN SORUNLARI ÇÖZÜLMEZSE ÖNCEKİ BAŞKANLAR İÇİN SÖYLEDİKLERİMİ SÖYLERİM

Ataşehir’in sorunları çözülmezse önceki başkanlar için söylediklerini kendi Büyükşehir Belediye Başkanı için de söyleyeceğini vurgulayan Başkan İlgezdi, “Ben önümüzdeki günlerde yazıyı alıyorum. Sayın Başkan talimat verdi yazıyı alıyorum. Ataşehir’in menfaatleri, hakkı, hukuku her şeyden önemli. Sorunun çözülmesi… Nasıl -Kadir Topbaş yapmadı- diyorsam, aynısını kendi belediye başkanım için de söyleyeceğim.” Şeklinde konuştu.

BÜTÜN İLÇELERDEKİ SORUNLARI AYRIM YAPMADAN ÇÖZECEĞİM

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bunları söylerken ben şunlara inanıyorum; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanım yerel yönetimlerin içinden gelmiştir. Aynısını kendisi söyledi. -Kadri Topbaş 5 yıl beni oraya sokmadı. Ben o sıkıntıları gördüm. İlçelerdeki bütün sorunları ayrım yapmadan çözeceğim- dedi. İBB Başkanı benim imar sorunumu çözüp Üsküdar’ı çözmüyorsa bu çok büyük ayıptır. Belediye başkanımızı farklı siyasi görüşte olabilir. Artık oranın belediye başkanıdır. Hangi görüşte olursa olsun sorun vatandaşın sorunu. İster Ak Partili, CHP’li, MHP’li olsun hiç önemli değil. Büyükşehir belediye başkanı o sorunu çözmek zorunda. Görevi onun, asli görevi.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.