Hoşgeldiniz  

İmamoğlu, Ataşehir’de Metro Hattı İncelemesinde Bulundu

admin | 26 Aralık 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte Dudullu-Bostancı metro hattının şantiyesinde incelemelerde bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Anadolu yakasında ulaşımı rahatlatacak ve henüz inşaat aşamasında olan Dudullu-Bostancı metro hattının Ataşehir İçerenköy durağında incelemelerde bulunarak, son durumu yerinde inceledi.

BAŞKAN EKREM İMAMOĞLU, ATAŞEHİR’DE METRO HATTI İNCELEMESİNDE BULUNDU

Yerin 20 metre altında metro hattıyla ilgili açıklamada bulunan Ekrem İmamoğlu, “Dudullu – Bostancı hattı sahilden kuzeye uzanan en etkili hatlardan bir tanesi ve entegrasyon açısından da değerli. 14.3 kilometrelik bir hat ve Maltepe, Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye ilçelerini bağlayan bir yapısı var. Birçok mahalle ve semtte durakları olan bir hat. Tam sürücüsüz bir metro hattı olması yönüyle yüksek teknolojiyi içinde barındıran bir proje.  Dudullu – Bostancı arası 21 dakika sürecek, tek yönde 45 bine yakın yolcu taşıyabilecek” dedi.

Açıklamalarına devam eden İmamoğlu, “2016 yılında başlanan bu projenin 2019 yılında bitmesi gerekiyordu ancak iki, iki buçuk yıldır sorun yaşanıyor. Başlangıçta sağlanan finans ardından sağlanamamış ve Ekim 2018’den itibaren neredeyse tümüyle durmuş durumda. Bu hat bizim ilgi gösterdiğimiz metro hatlarından bir tanesi. Yatırım planında olmayan bir hattı ve yatırım planındaki onay hükumet tarafından geçtiğimiz aylarda verildi. Şimdi biz önümüze bakıyoruz, finans imkanlarıyla ilgili araştırmalar yaptık. İnşaatın uzun süre durmasından kaynaklanan bir takım teknik zorluklar vardı. Konsorsiyumun içinde olduğu 3 firmayla bu gördüğünüz henüz tamamlanmamış tünellerin sıkıntı yaratmaması için işbirliği yapıldı” diye konuştu.

Metro hatlarını faydalı projeler olarak nitelendiren Ekrem İmamoğlu, “Göreve geldiğimizde 8 hat durmuş ve çalışmıyor durumdaydı. Ekonominin bu zor günlerinde bu verimli hatları,  İstanbul için acil ihtiyaç olan bu projeleri önceliyoruz. Öncelemek zorundayız. Bu tür projeler, hayatın geleceğini tanımlıyor. Verimli proje üretip, verimli bir şekilde İstanbul halkına hediye ettiğiniz zaman, İstanbul halkı nefes alır, mutlu olur” dedi.

Ekrem İmamoğlu ve Battal İlgezdi inceleme sonunda metro hattı inşaatında çalışan işçilerle fotoğraf çektirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.