Hoşgeldiniz  

İlhan Cihaner ‘Yeniden Kuruculuk Vazifesi Düştü’

admin | 07 Şubat 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Ataşehir_chp_ilhan cihaner_söyleşi (21)Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın her hafta düzenlediği, ‘Bir Konu Bir Konuk’ söyleşi programına bu hafta CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner konuk oldu.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda İlçe Eğitim sekreteri Hasret Gönül Aykan tarafından, Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Aytekin Saday ve CHP Ataşehir İlçe sekreteri Fevzi Ağaçdalı’nın katkıları ile Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen “Bir Konu Bir Konuk” söyleşi programının bu haftaki konuğu Eski Erzincan Başsavcısı, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner oldu.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner kısa bir konuşmadan sonra konuşmayı uzun tutup sıkmak yerine soru cevap olarak devam etmek isteiğini söyeleyince, söyleşi soru cevap ağırlıklı devam etti.

RESİM GALERİSİ

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen ve CHP milletvekili İlhan Chaner’in katıldığı söyleşiye; CHP PM üyesi Ataşehir Belediye Başkan Vekili Ayşe İnci Beşpınar, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Çulha, Muammer Ayvalı, Metin İnce, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri ve çok sayıda partili ile Ataşehirli katıldı.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner; yeniden kuruculuk vazifesi düştü

Yeni Anayasa çalışmalarına değinerek konuşmasına başlayan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner; yeniden kuruculuk vazifesi düştüğü bu günlerde kimseyi kaybetmeyi düşünmemeleri, dayanışma duygularının en üst düzeyde olmasını beirtip, “Aksi takdirde biz kendi iç tartışmalarımızla zaman yitirirken, toplumdaki kutuplaşma, gerilim toplumu çok daha tehlikeli mecralara götürecektir.”dedi.

“Cumhuriyet halk Partisi’nin en önemli ilkelerinden birisi Devrimcilik ilkesidir.”diyerek CHP’nin devrimci ve yenilikçi tarafına dikkat çeken İlhan Cihaner; devrimciliğin yeni koşullara göre yeni refleksler üretmeyi gerektirdiğini, dar kalıplara sıkışmamayı gerektirdiğini, cesur olmayı gerektirdiğini, bu ilkeyi ana rehberlerinin arasına katılması ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu mücadeleden başarı ile çıkacağını söyledi.

Medyada son zamanlarda CHP’yi ‘guruplaştılar’, ‘bölündüler’ gibi kampanyalar olduğuna dikkat çeken Cihaner, “Bunlara kulak asmayın.”diyerek partiyi besleyen ana damarlar arasında, zaman zaman gerilimlerin oluşabileceğini, arkadaşlarının öyle aksettirildiği gibi bir gerilim yaşamadığını ve bu tür bir gerilime kendilerinin izin vermediği gibi partililerin de izin vermeyeceğinin üstünü çizdi.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner konuşmasını sonunda; “Parti programı çerçevesinde, kötü niyetli, partiye zarar veren yaklaşımlara gözümüzü kapatıp işimize bakalım, çalışmalarımıza devam edelim.”diyerek sözlerinin tamamlayıp, programın kalan bölümünü soru cevap olarak devam etmek istediğini bildirdi.

Cihaner, Başbakan Erdoğan’ın “Terörle mücadele edecek asker bulamayacağız.” Sözlerinin hatırlatılması üzerine; “Biz bunları yıllardır söylüyoruz. Biz söyleyince Ergenekoncu oluyoruz, Başbakan söyleyince kahraman.”dedi.

Anayasa çalışmalarına katılmalarının sorulması üzerine ilhan Cihaner şunları söyledi; “ Bu Anayasa kuşkusuz darbe Anayasası, birçok değişiklik yapılmasına rağmen. Ama bu koşullarda Anayasa yapılmaz. Önce koşullar oluşmalı. Demokratik, özgürlükçü bir Anayasayı biz yaparız.
Sürecin dışında kalınamazdı. Anayasa görüşmelerinde olmalıydık. Komisyonda karar, oybirliğine dayalı. Yoksa komisyondan geçmiyor, meclise gelmiyor.
Anayasa Komisyonu’ndan bölücü karaların çıkmasına kim izin verecek. Süheyl Batum mu? Rıza Türmen mi? Atilla kart mı? Bölücü anayasa hazırlayacak. Aslında hükümetin Anayasa yapmak gibi bir kaygısı yok. Birisi masayı dağıtsa da kalkalım diye bakıyorlar. Masadan kalkan olmayacağız.”

Yabancı askerlerin Türkiye’de olmasının yasal dayanağı ve ülke topraklarının Nato toprağı sayıldığı söylemine ise Cihaner; “Biz Meclisimizden yabancı askerlerin ülkemize girmesi için izin alınması gerektiğine inanıyoruz. Yapancı askerler ülkemize Meclis kararı ile girmelidir, Hükümet kararı ile değil. Nato’dan füze desteği istememiz Türk ordusunun hava savunma sisteminde yetersiz kaldığı anlamına gelir. Türkiye topraklarını Nato Toprakları olarak tanımlamayı doğru bulmuyoruz.”dedi.

Yurttaşların korkusuca yaşamlarını sürdürebilmesi için korkusuz hakim ve savcıların olması gerektiğini ifade eden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner; “Hükümetin hukuk dışı çalışmalarına yaptırım söz konusu olabilir. Ancak şu anda o tür yargı sürecini işlemesi mümkün görülmüyor. Ama mutlaka hukuki süreç işleyecek ve bu dönemde yapılan hukuksuzlukların hesabını halka vereceklerdir. Bütün kalbimle inanıyorum buna. Sizler de inanın.”
“Aslında şuan ki Anayasa ve alt metinleri ile de son derece özgürlükçü, demokratik bir uygulama gerçekleştirilebilir. Önemli olan yasalar değil uygulamalar.”

Türbanlı hakim, savcılar sorusuna, Yargıtay’ın yürütmeyi durdurma kararı olduğunu söyleyen İlhan Cihaner; Önemli görevlerde bulunanların giysileri ile mesaj verebilecek, tarafsız, bağımsız görünmesini ve o izlenimi bırakmasının doğu olmadığını, bu tür görevlerde bulunanların çok dikkatli olması gerektiğine inandığını ifade etti.

ABD’den uzun tutukluluklardan rahatsızlık açıklamalarının sorulmasına ise Cihaner; Kurumların istedikleri çizgiye geldiğini, yeniden dizayn edildiğini ve artık yeniden parlatılması gerektiğinin özelliklede TSK’nın ABD’nin Suriye politikasındaki yerinin öneminin ortaya çıktığına dikkat çekerek, ABD’den gelen eleştirilerin bun bağlı olabileceğini ifade etti.

Bir şeyin yasalarda yer almasının kanuni, yasal olabileceğini ama hukuki olmayabileceğini söyleyen Cihaner sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’deki Kürt’lerin öneli bölümü Türkiye’den ayrılmak istemiyor. Bu topraklarda birlik ve barış içerisinde yaşamak istiyor. Suriye’de olanlara kayıtsız kalmak mümkün değil. Büyük bir kısmı savaştan kaçan insanlara karşı duyarlı olmalıyız. İnançlar etnik kimlikler üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyorum”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.