Hoşgeldiniz  

Hasan Sopacı, ‘Büyükşehirlerden Çerkeş’e Akın Edildi’

admin | 03 Nisan 2020 | Çankırı, Genel, Manşet, Sağlık, Siyaset A- A+

Çankırı’da Korona virüs (Covid-19) şüphesi üzerine köylerin karantinaya alındığı Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, büyükşehirlerden Çerkeş’e akın edildiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı yaptığı açıklamada,  Korona virüs salgının tehlikesine dikkat çekerek, büyükşehirden Çerkeş’e gelenlerin 14 gün evlerinde kalmalarını istedi.

Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, İstanbul’dan cenazeye gelen ve geri dönen bir kişinin testlerinin pozitif çıkması sonrasında tedbir amacıyla karantina altına alınmıştı. Köydeki vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından köy girişinde bekleyen giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından kontrol edilerek teslim alınıp, köy sakinlerine ulaştırıldı.

GÖRMEDİĞİMİZ VİRÜSÜN TEHLİKELİ OLDUĞUNU BİLMEMİZ GEREKİYOR

Daha önce Aliözü köyünün karantinaya alındığını ve süre sonunda kaldırıldığını hatırlatan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı yaptığı açıklamada,  Korona virüs gerçekten çok tehlikeli bir salgın hastalık. Bunu hepimizi biliyoruz. Sürekli gündemde tutuluyor. Virüs görünmez. Biz toplum olarak gördüğümüze inanırız. Görmediğimiz bu virüsün ne kadar tehlikeli olduğunu bilmemiz gerekiyor. O yüzden hem Çerkeş’in hem Çankırı’nın hem de ülkemizin evde kalmasını özellikle istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZ BÜYÜK ŞEHİRLERDEN ÇERKEŞ’E AKIN ETTİLER

Hemşerilerine uyarıda bulunan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, büyükşehirlerden ilçeye gelenlerin 14 gün evlerinde kalmalarının önemine işaret ederek;  “İlçemize şehir dışından gelen vatandaşlarımızla alakalı çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Okulların tatil olmasıyla beraber vatandaşlarımız büyük şehirlerden Çerkeş’e akın ettiler.” Dedi.

İLÇE VE KÖYLERİMİZE GELENLER, 14 GÜN BOYUNCA EVLERİNDE İZOLE ETMELİ

“Şu an köyler ve ilçemiz Ramazan ve Kurban Bayramından daha fazla kalabalık.” İfadesi ile ilçe ve köylerdeki yoğunluğa dikkat çeken Hasan Sopacı, Çerkeş ve köylerindeki kalabalıklıktan duyduğu kaygıyı dile getirerek; “Bu kalabalıklık insanı ürkütüyor. Valiliğimizin almış olduğu kararla ilçemize ve köylerimize gelenlerin, 14 gün boyunca evlerinde izole etmeleri istenildi. Biz de bu konuda zabıtalarımızla, emniyet müdürlüğümüzle, jandarmamızla uygulamalarımıza devam ediyoruz. Çok tehlikeli ve ciddiye alınması gereken bir durum. Kesinlikle büyük şehirden ilçemize veya köylerimize geldiyseniz, bu virüs vakasından kaçıyorsanız lütfen ilçelerimizi, köylerimizi, sevdiklerinizi ve vatandaşlarımızı bu işe bulaştırmayın. Eğer onları seviyorsanız başka bir yerden geldiyseniz kendinizi izole edin” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.