Hoşgeldiniz  

Hakkı Altınkaynak “Göreve Talibim, Takdir Örgütün”

admin | 06 Ağustos 2015 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset A- A+

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk - (1)3,5 yılda Ataşehir’de yapılamayanları yaptıklarını, yine ilçe başkanlığı görevine talip olduğunu belirten Hakkı Altınkaynak, örgütünün vicdanına güvendiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Eksiklerimiz var ama yanlışlarımız yok. En çok çalışan ilçe başkanları arasındayım” iddiasında bulunan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamalarda, yeni dönemde tekrar adaylığının sinyalini vererek; “Yeni dönemde çıtayı yükselteceğiz” dedi.

Aday olur seçilmezse, parti üyesi bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğini ifade eden CHP Ataşehir İlçe başkanı Hakkı Altınkaynak, “koltuklar bizi büyütmez bi koltukları büyütmek zorundayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin diğer partilerden farkının parti içi demokratik mekanizmaları işletmesi olduğunu söyleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, üyelerin yönetime katılamıyorum, bana kimse bir şey sormuyor düşüncelerinin ortadan kalktığını söyledi.

Ön seçim ile birlikte belediye başkanı, milletvekili adaylarının üyelere sorulduğunu, dolayısıyla örgütün daha önemsendiğini söyleyen Hakkı Altınkaynak, örgütün de kendi öz eleştirisini, değerlendirmesini yapma fırsatının doğduğunu belirtti.

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (11)

20 Bin Oy Farkını 1500’e Düşürdük

Hakkı Altınkaynak, “Son 1,5 yıl içerisinde 5 önemli seçim yaşadıklarını belirtip, “2014 yerle seçimi; adayımız önemli farkla başkan seçildi, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi; adayımız Ataşehir’de birinci oldu, genel seçim öncesi şaibesiz bir ön seçim yaşadık. 8 bine yakın üyemiz ön seçimde oy kullandı. 7 Haziran seçimlerinde umduğumuz başarıyı yakalayamadık. Önemli bir sonuç aldık. 2011 genel seçimlerindeki 20 bin oy farkını 1500’e düşürdük” şeklinde değerlendirdiği seçim çalışmalarını özetledi.

35. Olağan Kurultay Hazırlıkları Mahallelerden BaşlıyorAtasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (12) -

Mahallelerden başlayarak CHP’nin 35. Olağan Kurultayı hazırlıkları ile yine parti içi demokratik mekanizma işlediğinin altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, 20 Haziran’da alınan kurultay kararı sonrası 20 Temmuz’da listelerin ilçeye geldiğini 28 Temmuz’da da listeleri askıya çıkartarak örgütün dikkatine sunduklarını, örgüt üyelerinin listeleri kontrol ederek itirazlarını ilçe başkanlığı aracılığı ile yapabileceklerinin altını çizdi.

Kapıları Tüm Yurttaşlara Açtık

13729 sayıyla ilçeler arasında önemli bir üyeye sahip olduklarını, ancak yeterli bulmadıklarını vurgulayan Hakkı Altınkaynak, 3,5 senelik ilçe başkanlığı süresinde kapıları tüm yurttaşlara açtıklarını, daha önce kapsını çalmadıkları, elini sıkmadıkları, bu bize benzemiyor denilen bütün kesinlere ulaştıklarını söyledi.

Halkla Belediyenin Diyalog Yollarını Açıyoruz

Altınkaynak, Ataşehir’deki 450 dernekten 350’den fazlasını ziyaret ettiklerini, sokakta vatandaşların da CHP ilçe başkanını tanıdığını, vatandaşın acı gününde ve sevincinde yanında olmaya çalıştıklarını, halk ile belediyenin diyalog yollarını açtıklarını vurguladı.

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (13)

15 Ağustos’tan Başlayarak Mahalle Delege Seçimlerini Yapacağız

20 Haziran’da alınan kararla başlayan Kurultay takvimini özetleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak kurultay süreci ile ilgili değerlendirmesini şöyle tamamladı:

Listelerin askıdan inmesini takiben 15 Ağustos’tan başlayarak mahalle delege seçimlerini yapacağız, Eylül ayının sonuna doğru ilçe kongremizi, Ekim ayında il kongremizi yapacağız. Partimizin demokratik mekanizmasını doğru bir şekilde işleteceğiz. Bu sürecin partimize dinamizm getireceğine inanıyoruz. Yorulan kadroların yerine daha genç arkadaşlarımızın gelmesini sağlayacağız.

Bizimle Beraber Yeni Adaylarımız Çıkacak

Bizim de, 3,5 senelik yönetim sürecimizde kendimizi tartma, yeniden sorgulama fırsatımız olacak. İlçe kongrelerinde yurttaşlarımız, örgüt üyesi arkadaşlarımız eksiklerimizi, artılarımızı söyleyecekler. Önerilerini sunacaklar. Bizimle beraber yeni adaylarımız çıkacak. Onlar da önerilerini sunacaklar.

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (7)

Takdir Örgütümüzün

Son güne kongrede divan başkanı seçilene kadar görevimin başındayım. Takdir örgütümüze aittir. Benim örgütüm çalışmamdan memnun olduğunu belirtir, yeni dönemde de göreve devam etmemi isterse aday olur devam ederiz. CHP gibi bir partide Ataşehir’de ilçe başkanı olmak hem sorumluluk hem de onur veren bir görevdir.

Örgütümüzün Vicdan Süzgecinden Geçeceğime İnanıyorumAtasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (3)-

Ben, örgüte kendimi anlatmak durumunda olmadığım için avantajlıyım. 3,5 sene içerisinde yaptıklarımız ortada. Örgütümüzün vicdan süzgecinden geçebileceğime inanıyorum. Hizmetin değerlendirileceği, hesap verilecek yerler kongrelerdir. Hesap vereceklerimiz ise örgüt üyelerimizdir.  Örgütümüzün karşısına çıkacağız, yaptıklarımızı anlatacağız. Yapamadıklarımızı da, ne için yapamadığımızı anlatacağız. Eğer isterlerse devam edeceğiz. Eğer devam etmemizi istemezlerse, yaşamımızın onur sayfası olarak kabul edeceğiz. Örgüt üyesi olarak görevimizi yapacağız.

Türkiye’nin Çok Çalışan İlçe Başkanlarından Biriyim

Yönetim olarak 3,5 yılda yapılamayanları yaptığımıza inanıyorum. Türkiye’nin en iyi ilçe başkanı olduğum söylenemez. Ama en çok çalışan ilçe başkanlarından biriyim. Gezmediğimiz, gitmediğimiz çok az yer kaldı. Bunlar bize oy vermez denen yerlere gittik. Çok olumlu izlenimlerle ayrıldık. Bu güne kadar partimizle tanışmayan birçok insanı bu partiye kazandırdık.

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (8)

Asıl Kahramanlar Örgütümüzün Emektarlarıdır

Asıl adsız kahramanlar örgütümüzün emektarlarıdır. Hiçbir çıkarları olmadan, sadece idealleri ve çocuklarının gelecekleri uğruna Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü olması gerektiğine inananların çalışmalarımıza çok önemli katkısı oldu. Biz onlarla bu mücadeleyi verdik. Önümüzdeki dönemde bu çıtayı biraz daha yükselteceğiz. Bu güne kadar yapamadıklarımızı yapmaya çalışacağız.

Belediyele Örgütünün Uyumlu Çalışabildiğini Göstereceğiz

CHP’nin Ataşehir’de belediye başkanımızla da uyumlu bir şekilde çalışmamızın karşılığını gördük. Biz, Ataşehir olarak önümüzdeki dönemde, CHP’li belediyesi olan ilçelerin belediye ile örgütünün uyumlu çalışabildiğini göstermeye devam edeceğiz.

İnandığımızı, Patimizin Yararına Olanı Yapacağız

Eksiklerimiz var ama bizim yanlışlarımız yok. İnsanlarımıza birleştirici olarak yaklaştık. Yan yana, birlikte çalışma kültürümüzü geliştirmemiz gerektiğine inandık. Uzun yıllardan gelen alışkanlıkları değiştirmenin kolay olmadığını biliyoruz.  İnandığımız, patimizin yararına olduğunu düşündüğümüzü yapmaya devam edeceğiz. Israrlı, kararlı, tutarlı olacağız. CHP’nin bu profile ihtiyacı var. Ben bu profile uyduğuma inanıyorum. CHP’yi halkla bütünleştirebilecek, iktidar götürecek yolun bu profillerle gerçekleşeceğine inanan insanım. Genel Başkanımızın Türkiye çapında yaptığı çalışmalarına, belediye başkanlarımızın önemli bir kısmının gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarını Atatşehir’de gerçekleştireceğiz. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz…

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (9)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.