Hoşgeldiniz  

HAKKARİ ŞEMDİNLİ’DE PKK’LI TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA: 8 ŞEHİT

admin | 02 Kasım 2017 | Manşet, Son Dakika, Türkiye A- A+

TSK, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle çatışan 6 asker ile 2 korucunun şehit düştüğünü 5 PKK’lının etkisizleştirildiğini açıkladı. Bölgede operasyon başlatıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde sabaha karşı olumsuz hava koşulları ve sisli havadan faydalanıp Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmada 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. 5 PKK’lı terörist etkisisz duruma getirildi.

8 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT

Olumsuz hava koşulları ve sisli havadan faydalanıp, Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 6’sı asker 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Şehit olan 8 güvenlik görevlisinin cenazeleri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi. Çıkan çatışmada 5 PKK’lı teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtililerken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bilgisi geldi.

OPERASYON BAŞLADI

6’sı asker, 2’si korucu 8 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü, güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasındaki çatışmanın yaşandığı bölgede helikopter desteğiyle geniş çapta operasyon başlatıldı.

TSK’DAN AÇIKLAMA

8 şehidin verildiği PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma ile ilgili yazılı açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.