Hoşgeldiniz  

Gülenyüz Kuruluşunun 12. Yılını Kutladı

admin | 23 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

gülenyüz.geceGülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği’nin 12. Kuruluş yıldönümü İçerenköy Salon Royal’de üst siyasi partiler ve belediye temsilcilerinin katılımı ile kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği’nin kuruluşunun 12. Yıldönümü’nü, düzenlediği bir gece ile İçerenköy Salon Royal’de, Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği Genel Başkanı Muharrem ÇOBAN’ın ev sahipliğinde; Ataşehir belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kabakçı, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Muammer Ayvalı, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Noğman Yüksel, Ak Parti ve Saadet Partisi Ataşehir İlçe Yöneticileri, İçerenköy Mahalle Muhtarı Songül Ercan Tulunay, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda dernek üyeleri ve davetlilerin katılımı ile kutladı.

GÜLENYÜZ 12 YIL KUTLAMA RESİMLERİ 

1977 yılından bu yana İçerenköy’de olduğunu söyleyerek gecenin ilk konuşmacısı olarak konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı İsmail Kabakçı; camideki ilk vaazını da İçerenköy’deki Merkez Camisi’nde yardımlaşma üzerine verdiğini açıkladı.

Tüm mahallenin satın aldığı hortumla İçerenköy’e iletilen Kayışdağı suyunda, haftada bir sıra geldiğini ve o suyla yetişen ürünlerin salatasını yediklerini ifade eden Kabakçı; o günlerde mahalle ve komşululardaki dayanışma geleneğinin Anadolu’dan geldiği haliyle sürdüğüne dikkat çekti.

2000’de bu yana Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı İsmail Kabakçı; derneğin Allah rızası için çalıştığına dikkat çekerek Başkan ve Yönetim Kurulu’na Ataşehir adına teşekkür etti.

Ataşehir Belediyesi’nin de bir kampanya yürüttüğünü belirten İsmail Kabakçı sözlerini şöyle sürdürdü; “4 yıldır hiçbir ayrım gözetmeden Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin emri ve talimatı ile halkımıza, sivil toplum örgütlerine, derneklerimize ayrım yapmadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği’ne de yardım ve desteğimizi sürdürüyoruz. Ben aynı zamanda Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanıyım. Biz de bu çerçevede, ikinci el eşya yardım kampanyası yapıyoruz. İkinci el eşya deyip geçmeyin. Evinizde değiştirdiğiniz eşyalarda eski diyerek çöpe atacağınız o eşya başkaları için ‘0’ yeni yerine geçebiliyor. Biz o eski eşyayı alıyoruz ihtiyaç sahibine ulaşmasını sağlıyoruz. Engelli vatandaşların sandalye ihtiyacı, özellikle de akülü sandalye ihtiyacı çok önemli. Geçenlerde bir TV Programında akülü sandalye hediye ettik bir vatandaşımıza. Dedik ki bir tur at sahnede. Sevincinden üç tur attı dördüncüde biz durdurmak zorunda kaldık. Yapılan hizmet çok önemlidir. Fakir fukara, garip guraba, dul ve yetim ile aç susuz insanlara; hatta sokaktaki hayvanlara yapılan iyilik, bir tas su koymak, bir kenara yem koymak çok ulvi bir davranıştır.”

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, “Bugün burada, yaptıkları yardımların ulaştığı insanların mutluluklarını görünce, kendi mutluluklar artan, o heyecanı yaşayan bir kitle görüyorum.”diye dernek yöneticilerinin çalışmalarının önemine dikkat çekip; “Sizlerin yaptığınız ve yapmaya devam edeceğiniz bu çalışmalarda bizim üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Engelli kardeşlerimizin, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin her problemine çözüm bulmak, onların yanında olmak bizim en temel insanlık görevimiz. Sizler bu görevi bizler adına yapıyorsunuz. Ben toplumumuz adına sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Ak Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu güne toplumun en alt kesiminde yer alan ihtiyaç sahiplerinden, engelli ailelerinden başlayarak birçok konuda devrim niteliğinde işler yaptık. Buna son örnek engelli annelerinin 5 yıl erken emekliğini söyleyebiliriz.”diye konuştu.

İlçe belediyesinin sosyal hizmetler, özellikle de engellere hizmet alanında daha fazla gayret göstermesinin isteyen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah TOPU; bu taleplerinin ilçe belediyesinin asli görevlerinden olduğunun altını çizdi. Yapamadıklarını önümüzdeki dönem Ak Parti yönetimi olarak yapacaklarının taahhüdünü şimdiden yaptıklarını ifade etti.

Son olarak Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Noğman Yüksel’in konuşmasında; Salonda gördüğü “bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez ” yazısını okuyarak, Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği’nin yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekip; ülkemizin 78/1 de %42’sinın yaşamak zorunda bırakıldığını iddia etti. Bunun “Doğuya karakol batıya plaj” politikasının sonucu olduğunu ifade eden Noğman Yüksel; “Burada görünen, gelecekte çok güç günler yaşayacağımızın işaretidir. Bu zor günlerimizde ağlayan insanların yardımına ‘Gülenyüz’ derneklerinin koşması çok önemli.”diye konuştu.

Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Osman Abalı’nın teşekkür konuşması ve derneğe katkı sağlayan ve destek verenlere plaket verilmesinden sonra, geceye eğlenceler ile devem edildi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.