Hoşgeldiniz  

Gül Mutlu Eyüp ilçesi`ni Ziyaret Etti

admin | 25 Mart 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

gul mutluİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun eşi Gül Mutlu, Eyüp Kaymakamı eşi Mine Kaymak`ın organize ettiği program çerçevesinde Eyüp İlçesi`ne ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun eşi Gül Mutlu, Eyüp İlçesi`ni ziyaret etti.

Gül Mutlu`nun himayesinde gerçekleşen, Eyüp Kaymakamı eşi Mine Kaymak`ın organize ettiği programa mülki idare amiri eşleri katıldı.

Gül Mutlu ve beraberindekiler, ilkin Avrupa’nın en büyük kapalı Yunus Gösteri Merkezi olma özelliğini taşıyan İstanbul Dophinarium`u ziyaret etti. Yunuslar, Morslar ve Balina ile yapılan gösteri izleyicilerin beğenisini topladı.

Mutlu, buradan Çanakkale Destanı`nın 98. yıldönümü nedeniyle Haliç kıyısında kurulan Çanakkale Platosu`na geçti.
Kahramanlık, cesaret ve yürekleriyle Çanakkale`yi geçilmez kılan Mehmetçik`lerimizin anıldığı platoda, önce şehitlerimizin mezarı başında yapılan temsili canlandırma izlendi. 8 Mehmetçiğimizin, şehit olmadan annelerine yazdıkları mektuplar ve bir annenin mezarı başında oğluyla konuşması Mutlu ve beraberindekilere duygulu anlar yaşattı.

Seyit Onbaşı’nın 276 kiloluk mermiyi kaldırıp Ocean Gemisi`ni vuruşu, cephe gerisinde “Sargı yeri” olarak adlandırılan Sıhhiye Çadırları’ndaki hikayeler ve Mehmetçiğin söylediği türkülerin temsili canlandırmaları izleyicileri göz yaşlarına boğdu.

Temsili oyunu izleyen Gül Mutlu ve beraberindekiler, sıhhiye çadırındaki finalde oyuncularla birlikte Çanakkale türküsünü seslendirdi.

Son olarak Mutlu, 21 Mart Down Sendromlu Çocuklar Günü nedeniyle Eyüp Belediyesi Şeker Hayat Atölyesi’nin düzenlediği Özel Program`a katıldı.

Gül Mutlu, Eyüp Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği, Down Sendromlu ve Mental gençlerin eğitim gördüğü Şeker Hayat Atölyesi öğrencilerine başarı sertifikalarını verdi.

Çocuklar Mutlu`ya, ailelerine ve organizasyona gelen konuklara kendileri ürettikleri nikah şekerleri, süslemeler ve kendi yaşam öykülerini konu alan Şeker Hayat kitabını hediye etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.