Hoşgeldiniz  

Gamze Akkuş İlgezdi Maltepe Kadın Forumu’na Katıldı

admin | 08 Mart 2020 | Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Maltepe Belediyesi ev sahipliğindeki “Türkiye’de ve Dünyada Kadın” forumunda, Gamze Akkuş İlgezdi’nin yönettiği panelde “siyasette kadın temsiliyeti” ele alındı.

Maltepe Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’de ve Dünyada Kadın” forumunda kadının ekonomiye katılımı, eğitim ve fırsat eşitliği, siyasette kadın temsiliyeti, yaratıcı endüstriler ve kadın, benim hikâyem, senin hikâyen başlıklı konular ele alındı.

Moderatörlüğünü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin üstlendiği oturumda, “Siyasette Kadın Temsiliyeti” konusu ele alındı.

Siyasette varmış gibi görünen bir kadın imgesinin var olduğunun altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Biz Meclis’te susmak için değil, konuşmak için varız” dedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ise “Dışlanmamak için yaşadıkları zorlukları, tecavüzü, ensesti gizlemeye çalışan kadınlar var” dedi.

Maltepe Kadın Forumu

Recep Kenan paylaştı: 5 Mart 2020 Perşembe

 “KADINLAR DA SİYASETTE BAŞARILI OLABİLİR Mİ?!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, katıldığı Maltepe’de Kadın Forumu 2. günde moderatörlüğünü üstlendiği panelde, “Siyasette Kadın Temsiliyeti” konusu ele alındı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve KADER Başkanı Nuray Karaoğlu’nun katıldığı oturumun açılışında konuşan Gamze Akkuş İlgezdi, “Ataerkil düzende makbul kadın tanımı yapılmış; geçenlerde yapılmış bir araştırmanın sorusu kadınlar da siyasette başarılı olabilir mi, sorusunu içeriyor. Oradaki de bağlacı bakış açısını özetliyor. Araştırmanın sonucu yüzde 81 başarılı olur demiş ama kadının siyasetteki temsili aynı oranda yüz güldürmüyor. Seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere kadına birçok hakkın verilmesi, Fransa’dan bile on yıl önce olmasına rağmen bugün hala az ses çıkaran, sadık, geleneklere uyan olmaya zorlanıyoruz, ötekileştiriliyoruz. Siyasette varmış gibi görünen bir kadın imgesi var. Biz mecliste susmak için değil, konuşmak için varız.” Dedi.

Maltepe Kadın Forumu Gamze Akkuş İlgezdi

Recep Kenan paylaştı: 6 Mart 2020 Cuma

TÜM DÜNYADA KADINLAR BENZER SORUNLAR YAŞIYOR

Tüm dünyada kadınların benzer sorunlar yaşadığını forumdan da deneyimlediğini ifade eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Foruma katılan, hayata el atmış, kadın mücadelesinin büyümesine destek vermiş konuşmacıların çalışmaları, anlattıkları umudumu arttırdı. Siyasetin yapısı kadın temsilini zorlaştırıyor. Hala haklarını bilmeyen kadınlar var. Yaşadıkları zorlukları, tecavüzü, ensesti gizlemeye çalışan kadınlar var, yaşadıkları toplumda dışlanmamak için. İnsana dokunarak siyaset yapmak çok önemli.” İfadelerine yer verdi.

Panelin konuşmacılarından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik de, dünya ülkelerinden örnek vererek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini çözecek olan kurumun siyaset olduğunun altını çizdi.

OYLAR KADIN ADAYLARINDAN YANA KULLANILMALI

Maltepe Kadın Forumu 2. Gün programında “Siyasette Kadın Temsiliyeti” konulu panelin konuşmacılarından KADER Başkanı Nuray Karaoğlu ise, kadınlar olarak seçmen nüfusunun yüzde 51’ini oluşturduklarını söyleyerek, oyları desteklenen siyasi görüşün kadın adaylarından yana kullanılması gerektiğini belirtti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.