Hoşgeldiniz  

Gamze Akkuş İlgezdi Ataşehir’de Partililerle Buluştu

admin | 25 Mart 2015 | Ataşehir CHP, Genel, Genel Seçim Adayları, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Siyaset A- A+

Atasehir_chp_gamze1.Bölgede ön seçim çalışmalarını yürüten CHP İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi Silence Otel’de Ataşehirlilerle buluştu. Gamze Akkuş Ataşehir’de

Recep Kenan/itvhaber.com

Ön seçimi çok önemsediğini ve değerli olduğuna inandığını söyleyen CHP İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, örgütlerin kendi tercih ettiği adayları seçeceğinin altını çizdiği konuşmasında, hasret kalınan bir demokrasi olduğunu vurgulayarak; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girdiğinin bu durumun örneğinin olmadığının altını çizdi.

Erenlerden, bilenlerden, gönül verenlerden dünyada en kıymetli varlığın insan olduğunu ve insan için de en kıymetli şey zaman olduğunu öğrendiğini vurgulayan CHP İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, zamanını insana feda ettiği bir yolculuğa çıktığını söyledi.

1 yıldır ülkenin üstüne çöken kara bulutları dağıtmak, CHP’yi iktidara taşımak için bu yola çıktığının altını çizen Gamze Akkuş İlgezdi, topluma ‘İleri demokrasi’’ diye yutturulan ‘Yeni Türkiye’nin altından baskıcı polis rejiminin çıktığına dikkat çektiği konuşmasında; “Ülkemiz tarihinin en zorlu ve en karanlık dönemlerinin birinden geçiyor. Baskıcı polis rejimi; hukuku hukuksuzlaştırıyor, pasifsize ediyor ve tüm yetkilerini polise ve Cumhurbaşkanına devrediyor.  Çocuklarımıza da yeni bir düzen hazırlıyor; “İstibdat Düzeni”. Yani Osmanlı düzenine dönüp, Cumhuriyet kazanımlarını bir kenara atıp, çocuklarımızı saraylardan Osmanlı düzeni ile yönetecekler. Çıkardıklar her kanun, söyledikleri her söz; yeni istibdat dönemini başlatmak için…” dedi.

Atasehir_chp_gamze_6

Hitler’de Demokratik Seçimle Geldi

Yaşanılan süreci Hitler dönemine benzettiğini, Hitler’in de aynı şekilde iktidara geldiğini vurgulayan İlgezdi; “Demokratik bir seçimle, çoğunluğun oyları ile iktidara geldi. Dedi ki; ey halkım, işçim köylüm durumunuzu iyileştireceğim. Dedi ki; barışı koruyacağım.  Ama hiç öyle olmadı. Geldiğinin ilk ayında yaptığı ilk icraat parlamentoyu fes etmek oldu. 2. ayında toplantı yasağı getirdi. Aslında tüm karşısındakileri susturdu. 6. ayında ise “bir deli yaktı” diyerek; parlamento binasını yaktılar. Aynı gece binlerce kişiyi toplayıp işkence yaptılar.

İktidarın Kadınlara Verebilecek Hiçbir Şeyi Yok

Biz o günleri geçtik. Örgüt dediler; yüzlerce insanı yıllarca içerde yatırdılar. Her mahalleye namus bekçileri diktiler.  Kız çocuklarımız; “ne zaman namus bekçilerinin hedefi olacağım” korkusu ile yaşıyorlar. Özge can daha dün öldürüldü. Atasehir_chp_gamze_6_1_3Özgecan’dan sonra 35 – 36 kadınımız daha öldü kadın cinayetlerinde. Kadınla erkeğin fıtratında eşitlik yok diyen, anasının diz kapağından tahrik olunduğunu söyleyen, tecavüzcüyü mağdur; tecavüzü suç sayan bir iktidarın bu ülkenin kadınlarına verebilecek hiçbir şeyi yok.

Toplumun Kimyasını Bozdular

Toplumun kimyasını bozdular. Gelir dağılımımızı bozdular. Eğitim eşitliğimizi bozdular. Sağlık eşitliğimizi bozdular. Şu an da toplumun değerlerini bozuyorlar. Bozulan diğer değerler yerine gelir ama bozulan toplum değerleri yerine gelmez ve o toplum yok olur” dedi.

“Kadın İnsandır, Erkek İse Oğlu”

Toplum değerlerinin aynası olan halk ozanları Neşet Ertaş ve Aşık Veysel’in kadına, eşlerine gösterdikleri ilgi ve davranışlarından örnek veren İlgezdi, Ertaş’ın; “Kadın insandır, erkek ise oğlu” sözünün altını çizip Veysel’in kendisini terk eden eşine haberi olmadan ve onurunu kırmamak için ayakkabısının içinde harçlık bırakmasındaki erdemi dile getirdi.

Atasehir_chp_gamze_6_1

Sandıklara Paşa Paşa Gideceğiz

Barış sözcüklerinin uçuştuğu günümüzde Güney doğu’ya barış getireceklerini iddia ettiklerini belirten Gamze Akkuş İlgezdi, “Barış havarisi 15 gün önce gittiği Antep’te halka şöyle sesleniyor; paşa paşa verin oyları, çıkarın 400 milletvekilini, bu işi sorunsuz halledelim. Alevi halkını tehdit ediyor. Evet 7 Haziran’da sandıklara gideceğiz. Hem de paşa paşa gideceğiz. Ama diktatör seçmek için değil; baskıcı polis rejimine,  soyguna talana hayır demek için gideceğiz. Anadolu halkını 12 yıllık karanlıktan kurtarmak için gideceğiz. Utancımız olan; çocuk gelinler meselesine son vermek için gideceğiz. Kadın cinayetlerine yeter demek için gideceğiz. Parasız eğitim için gideceğiz. Çocuklarımız şehit olmasın gazi olmasın diye gideceğiz. Sendikalı oldukları için işten çıkartılan işçilerimiz olmasın diye gideceğiz. İşsiz gençler, atanamayan öğretmenler sandıklara. CHP olarak iktidara yürüyeceğiz. Halkımızın tasasına da, mutluluğuna da ortak olmak için gideceğiz. Erkek şiddetine karşı; kadının, betona karşı;  yeşilin, Sermayeye karşı; emeğin, diktatörlüğe karşı; devrimin sesi olmak için sandığa gideceğiz” dedi.

Atasehir_chp_gamze_6_

Biz CHP’yiz, Bizi Yok Edemezsiniz

Gamze Akkuş İlgezdi konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi;
“1915’de Çanakkale’de, 1919-1923 Kurtuluş savaşında “Umudun Adı” olan İşçisi, köylüsü, öğretmeni, öğrencisi, hemşiresi, doktoru, şoförü ve esnafıyla her meslekten; Sünni’si, Alevi’si, Ermeni’si, Yahudi’si, Süryani’si ile her mezhepten; Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı ile her milletten insan; “Biz Anadoluyuz, bizi yok edemezsiniz” dedi. Ve biz bu gün; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz, bizi yok edemezsiniz, sosyal demokrasiyi yok edemezsiniz diyebileceğimize inanıyorum.”

“Bütün Patililerimiz Başarı İçin Çalışıyor”

CHP İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi den sonra konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak diğer adaylar gibi örgüt olarak Gamze Akkuş İlgezdi’nin de CHP’nin başarısı için emek harcadığını 7 Haziran seçimlerinden başarılı sonuç alabilmek için aday olan, olmayan bütün Cumhuriyet halk Partililerin kapı kapı dolaşarak çalışmalara katılacağına inandığını söyledi.

Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İlçe yöneticileri, mahalle temsilcileri, dernek ve STK yöneticileri ve temsilcileri ile partililerin yoğun ilgi ile katıldığı toplantıda kokteyl verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.