Hoşgeldiniz  

Futbol Gündemini Belirleyen Toplantı: Süper Lig Başlıyor mu?

admin | 25 Nisan 2020 | Dünya, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Spor, Türkiye A- A+

Bakanı Kasapoğlu, TFF Başkanı Özdemir, Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve kulüp başkanları Süper Ligin başlama tarihi ve oynanma şeklini görüştüler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Videokonferans yöntemiyle gerçekleşen görüşmede, Süper Ligin; UEFA önerisi doğrultusunda Haziran ayında başlaması yönünde görüş birliği oluştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve Süper Lig kulüp başkanları ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Yaklaşık 2 saat süren liglerin başlama tarihi ile ilgili değerlendirmenin de yapıldığı toplantıda ülke genelindeki iyileşme devam ettiği takdirde liglerin Haziran ayı ortasında başlama ihtimalinin güçlü bir alternatif olarak ortaya çıktığı yönünde görüş birliği oluştuğu kaydediliyor.

Koronavirüs (Kovid 19) salgını ile gelişmeler yolunda giderse, süper ligin 12 Haziran’da 27. hafta maçları ile başlatılması, sezonun da 26 Temmuz’da tamamlanması görüşü üzerinde fikir birliği oluştu. Sıkıştırılmış program ile UEFA’nın “Ligler Ağustos’un ilk haftasında bitirilmeli” önerisinin de dikkate alındığı toplantıda Avrupa Kupaları’na gidecek takımların da Ağustos ayı öncesi belirleneceğinin altı çiziliyor.

Süper Lig’in başlangıç tarihi hakkında açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, “En muhtemel senaryoları konuştuk. TFF Başkanı bize bu konularla ilgili bilgi verdi. Hem Avrupa’da, hem Türkiye’de bu maçların bitirilmesiyle ilgili yüksek bir irade var. Herkesin amacı, bir şekilde bu sezonu bitirmek olacak.” Dedi.

Süper LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Mehmet Sepil, varılan görüş birliği doğrultusunda olası başlangıç tarihi ile ilgili; “TFF Başkanı söyledi. 12-13-14 Haziran’da liglerin tekrar başlaması ve kalan 8 maç ile kupanın 26 Temmuz’da bitirilmesi senaryosu önümüzde.” İfadelerine yer verdi.

MAÇLAR SEYİRCİSİZ Mİ OYNANACAK?

Sağlık koşulları sağlanarak ve seyircisiz oynanma olasılığının güçlendiğini kaydeden Serpil, “Tek şehirde oynamak söz konusu değil. Maçlar seyircisiz oynanabilir. Bunların hepsinin aynı şehirde olması senaryosu söz konusu değil. Maçlar, takımların bulunduğu şehirlerde, gerekli sağlık koşulları sağlanacak şekilde devam edecek.” Dedi.

TÜM DÜNYADA KULÜPLER GELİR KAYBETTİ

Sepil, “Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kulüpler gelir kaybetti. Hiçbir geliri yok kulüplerin. Zaten kulüpler zor durumdaydı. Bugün, daha da zor duruma düştü. Bu konuda TFF ve Spor Bakanlığı olarak neler yapılabilir bunları tartıştık.” Şeklinde konuştu.

LİGLER ŞAMPİYONLAR LİGİ VE AVRUPA LİGİ’NDEN ÖNCE BAŞLASIN

UEFA, Kovid-19 nedeniyle ertelenen yerel lig ve kupaların, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nden önce başlaması konusunda çalışıldığını açıklamıştı.

211 ÜYE ÜLKE FEDERASYONUNA 150 MİLYON DOLARLIK YARDIM

FİFA tarafından yapılan açıklamada 211 üye ülkenin futbol federasyonuna 150 milyon dolarlık yardımda bulunacağı, 150 milyon dolarlık ilk yardım paketinin en kısa zamanda federasyonlara ulaştırılacağı kaydediliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.