Hoşgeldiniz  

Fotoğraf Sanatçısı Niko Guido’nun Sergisi Ataşehir’de

admin | 22 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

sergiAtaşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Fotoğraf sanatçısı Niko Guido’nun Ürdün, Amman’da bir hastanede çektiği, yaralanan Iraklıların portreleri sergisi açılıyor.

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido’nun Ürdün’ün başkenti Amman’da bir hastanede çektiği, Irak Savaşı ve sonrasında, patlayan bombalardan yaralanıp plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş Iraklıların portrelerinden oluşan sergisine Ataşehir Belediyesi ev sahipliği yapıyor.

“Bana olan oldu, bari çocuklarım savaş görmesin” çağrısını dile getiren bu sergi, dünyada aynı zaman diliminde birçok farklı noktada açılan en büyük fotoğraf sergisi olma özelliğini de taşıyor. Türkiye’de 22 farklı ilde ve İngiltere, Hindistan, İsveç ile KKTC’de, toplam 31 mekanla birlikte Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Sergi Salonun da açılacak olan sergi “Savaşa Hayır-Barışa Evet” çağrısını içeriyor.

Çok sayıda ülkeden yüzlerce gönüllünün çalışmasıyla gerçekleştirilen dünyanın bu en büyük fotoğraf sergisine ev sahipliği yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, serginin Irak Savaşı’nın başlamasının 10. yılında ülkemiz de ve dünyada aynı anda milyonlarca kişiyle buluşacağına dikkat çekti. Başkan Battal İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi olarak bu sergiye ev sahipliği yaparken, insanlık dünyasına barış diliyorum. Barışın egemen olacağı bir coğrafyada, bir dünyada yaşamak özleminde olan herkesi bu sergiye davet ediyorum” dedi.

Tarih: 23 Mart 2013 /Cumartesi

Saat: 19.00

Yer: Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Sergi Salonu

(Küçükbakkalköy Mahallesi, Novada Ataşehir AVM. Kat:3- Ataşehir)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.