Hoşgeldiniz  

FİKİRTEPE’DE DÖNÜŞÜME ENGELE VE TERÖRE PROTESTO

admin | 03 Ekim 2016 | Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet A- A+

fikirtepe_de_kentsel_donusumFikirtepe’de kentsel dönüşümden etkilenen bir grup, kendilerini mağdur ettiklerini öne sürdükleri inşaat firmalarını ve terör bağlantılı firmaları protesto etti.

Fikirtepe Meydanı’nda toplanan 3075 – 3082 ada mağdurları açtıkları “Vatan hainlerine verecek bir metre kare yerimiz yok” pankartı ve taşıdıkları “Fikirtepe’de darbeye izin yok, FETÖ’cü müteahhit istemiyoruz” şeklinde dövizlerle kendilerini mağdur ettiklerini öne sürdükleri inşaat firmalarına tepki gösterdi.

Grup adına bir basın açıklaması yapan Kadem Şahin, yaşadıkları mağduriyetin ard niyetli müteahhitler, çantacı firmalar ve aç gözlü hak sahipleri nedeniyle meydana geldiğini belirterek; “Fikirtepe’de hak sahiplerinin çoğunun yaşam standartları hızla kötüleşmektedir. Kira gelirleri olanlar kiralarını alamamaktadır. İnşaatların yavaş ilerlemesi nedeniyle halkımız boş daireleri sığınmacılar, evsizler ve madde bağımlıları ile paylaşmaktadır. Verilen imar imkanını fırsat bilen Fikirtepe halkına ard niyetli sözleşmeler alelacele imzalatılmıştır.” dedi.

Şahin, sözleşmeleri imzalamayan vatandaşların yüklenici firmalar tarafından hain olarak ilan edildiğini ifade ederek, “Yüklenici firmalar bu yöntemleri kullanarak halk arasında huzursuzluk yaratmak istemiştir. Malum terör örgütüne finansal destek sağladıkları öne sürülen; bazıları tutuklu bazıları gözaltında bazı firma yöneticileri halkımızı belirsiz bir akıbete sürüklemiştir. 15 Temmuz sürecinde devletinin yanında yer alan, şehit ve gazi veren halkımızın sesine devlet büyüklerimiz de kulak versin. Halkın menfaati doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılsın.” şeklinde konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasına katılan vatandaşlar, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Fikirtepe Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.