Hoşgeldiniz  

Fikirtepe, Mandıra’da İlk Boşaltma Başaran’dan

admin | 01 Nisan 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

fikirtepe_mandira_basaranBaşaran İnşaat Fikirtepe’de bir ilki gerçekleştirerek semtin en işlek ve en değerli mekanı olan Mandıra Caddesi’nde anlaştığı iki adasından birinde boşaltımı gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bölgede “Kentsel Dönüşüm” projesi çalışmaları yürüten Başaran İnşaat iki ay önce gönderdiği boşalt tebligatlarının ardından boşaltılan Fikirtepe’deki en önemli lokasyonlardan birine sahip olan Mandra Caddesi cepheli adasında yıkım hazırlıklarına başlıyor.

Fikirtepe, Mandıra Caddesi’nde Başaran Adasında Boşaltma

Fikirtepe Haber’de yer alan haberde; ada içerisinde boşaltılmamış yapılara ve adada henüz % 100 imza bütünlüğü sağlanamadığı ancak; imzaların tamamlanmasının da an meselesi olduğu belirtiliyor.

Haberde, Başaran İnşaat yetkililerinin vatandaşların boşalttığı metruk binalardan daha fazla mağdur olmamaları için boşaltım kararını alıp tahliyeleri gerçekleştirme kararı aldıklarının altı çiziliyor.

Modern Fikirtepe’nin Yeni Çelik Gökdelenleri Bu Adalarda

Kadıköy Fikirtepe’de Kentsel Dönüşüm Projesi uygulayan Başaran İnşaat boşaltılan bu adada 24 ay gibi kısa süre içerisinde çelik konstrüksyondan gökdelenlerin yer aldığı proje uygulamayı planlıyor.

Mandıra Yolu’ndan Caddesi’ne

Mandıra yolu olarak kullanılırken 25 metrelik bulvara dönüşecek olan Mandıra Caddesi üstündeki parsel sahipleri, zamanla değerlenen iş yerlerini kaybetme korkusu ile dönüşüm projesi uygulamak isteyen yüklenici firmalarla anlaşmakta güçlük çıkartıyorlar.

Sahip Olduklarını Kaybetme Endişesi

Sahip oldukları bu avantajı kaybetme, var olanı koruyamama endişesi; bu doğrultuda talep ve beklenti ile anlaşmalarda direnç ve daha fazla hassasiyet gösterdikleri ifade ediliyor. Mandıra Caddesi üzerindeki parsel sahiplerinin uzlaşmadaki dirençlerinin dönüşüm projesinin engellendiği yada geciktirildiği gerekçesi ile diğer ada sakinlerinin tepkisine yol açtığı alınan bilgiler arasında.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.