Hoşgeldiniz  

Feshene’de Turgay Başyayla ile Muhteşem Çankırı Finali

admin | 22 Eylül 2014 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Resim Galerisi A- A+

feshane_cankiri_turgayÇankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ile ÇANDEF ve Çankırı Vakfı tarafından düzenlenen 2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri Turgay Başyayla’nın muhteşem konseri ile kapandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ile İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) ve Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından İstanbul Eyüp’te düzenlenen Çankırılıları ve Çankırı dostlarını Çankırı ile buluşturmayı amaçlayan 2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri, TV ve THM’nin sevilen yüzü Çankırılı sanatçı Turgay Başyayla’nın muhteşem konseri ile tamamlandı.

18  Eylül 2014 Perşembe günü açılışı yapılarak başlayan Feshane 2. Çankırı Tanıtım Günleri “Şimdi Çankırı Zamanı” sloganı ile Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Vakfı ve ÇANDEF’in işbirliğinde Çankırı’nın ilçelerinin ve sanayicilerinin katılımı ile İstanbul’da düzenlendi. Feshane’deki Çankırı Tanıtım Günleri 21 Eylül 2014 Pazar günün 16:00’daki Turgay Başyayla konseri sonrası yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

cankiri_ feshane_ kapanis

2 saate yakın sahnede kalarak olağanüstü sahne performansı ile ziyaretçilerin beğenisini kazanıp yoğun alkış alan TV ve THM’nin sevilen yüzü Çankırılı sanatçı Turgay Başyayla’ya, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal tarafından çiçek verilerek tanıtım günlerine katkısından dolayı teşekkür edildi.

2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri sırasında; Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ak Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ile İdris Şahin, İstanbul milletvekilleri Erol Kaya, Tülay Kaynarca ve Ünal Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tokat Valisi Cevdet Can, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Mahmut Tanal, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Enver Salihoğlu, Eyüp ile birlikte İstanbul’un birçok ilçe belediye başkanları; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal ve stantlarında bulunan; ilçe kaymakamları, belediye başkanlarını ile birlikte ilgili görevliler tarafından konuk edilip, ikramlarda bulunularak ağırlandı.

Feshane’deki Çankırı Tanıtım Günleri süresinde Çankırı il ve ilçelerinin stantlarında sergilenen yöresel ürünler ziyaretçilere tanıtılırken; yerel kıyafetler ile birlikte turizm olanakları ve yöre kültürünün de tanıtımı yapıldı. Çankırı kültürünün en önemli özelliği Yaran oyunları Yaran ekibi tarafından sergilenen gösterilerle halk oyunlarından örnekler ziyaretçilere sunuldu.

Ayrız ziyaretçiler; Çankırı il, ilçe, STK ve kuruluşlar tarafından hazırlanan stantları ziyaret ederek, sergilenen yöreye özgü ürünleri incelediler. Çeşitli hediyelerin de verildiği stantlardaki özel ürünlerin tadına baktılar.

Çankırı’nın yerel sanatçıları tarafından Çankırı müziğinden örnekler verildi. Yine Çankırılı seçkin sanatçılar Türk Halk Müziğinin en önemli örneklerini seslendirilerek tanıtım günlerinde, 4 gün süresince ziyaretçilere Çankırı yöresi ve yurdun çeşitli bölgelerine ait türkülerle müzik ziyafeti verdiler.

Feshane’de 2. düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri’nin ilk günlerindeki protokol ziyareti hafta sonu ile birlikte yerini yoğun halk ilgisine bıraktı.

İstanbullular ve İstanbul’da yaşayan Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği 20 Eylül Cumartesi günü Feshane’deki Çankırı Tanıtım Günleri’ni ziyaret edenlerin sayısının 175 bin kişiyi bulduğu ifade ediliyor.

“İğne atsan yere düşmez” sözleri ile ifade edilebilecek ve neredeyse izdihamın yaşandığı 20 Eylül Pazar günü ise ziyaretçi sayısının 300.binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İstanbul’un Eyüp ilçesindeki Uluslararası Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri’nde ziyaretçi sayısının toplamda 600 bin kişiye yaklaştığı tahmin ediliyor.

İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan Feshane Kültür ve Kongre Merkezi’nde 2.’si düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri’nin ilk günü dışında siyasilerin ilgisi olmasa da İstanbullular, Çankırı dostları – sevenleri ve İstanbul’da yaşayan Çankırılılar ile halkın gösterdiği ilgi Çankırılıları memnun etti.

Çankırı Vali Yardımcısı Fatih yılmaz ve Feshane Çankırı Tanıtım Günleri için Çankırı’dan gelen konuk belediye başkanları, kaymakamlar ile vakıf dernek yetkilerinin katıldığı protokol yemeği ile İstanbul’daki 2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri etkinliğinin programı tamamlandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.