Hoşgeldiniz  

Feshane’de Karabük Günleri Başladı

admin | 26 Aralık 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Karabuk _ Gunleri _ Feshane_5İstanbul’da ilk kez düzenlenen Karabük Günleri etkinliğinin açılışı bugün yapıldı. Açılışa Bakan Efkan Ala ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin katıldı.

Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış törenine; İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük  Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karabük Günleri açılış töreninde İstanbullular adına Karabüklüler’e hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Başkan Topbaş, “İstanbul her bakımdan çok farklı bir şehirdir. Dört mevsimi içinde barındırır ve dünyanın 112 ekonomisinden daha büyük,  23 ülkesinden de daha yoğun nüfusa sahiptir. Karabük de ülkemizin güzide illerinden biridir. Karabük mimarisi, kültürü ve doğası ile çok büyük bir değer ifade etmektedir. Arzu ediyoruz ki bütün değerlerimizi İstanbul’da sergileyelim” diyerek tüm Karabük halkına sevgi ve selamlarını yolladı.

Karabük Günleri etkinliğine davet edilmekten onur duyduğunu ifade eden Bakan Ala, “Böyle bir etkinlik için İstanbul’un seçilmesi çok önemlidir. Eğer İstanbul bir yerin farkına varırsa, Türkiye de varır. Eminim ki burayı ziyaret edecek insanlarımız Karabük’ü de görmek isteyecektir” dedi.

Karabuk _ Gunleri _ Feshane

HERKESİ KARABÜK’E DAVET EDİYORUM

İstanbul’da olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin de açılış konuşmasında, “İstanbul’da her hafta bir şehrin günleri oluyor. Bu etkinliklerin en önemli özelliği o şehri ne kadar anımsattığıdır. Karabük ağır sanayisi ile gelişmiş bir şehirdir. Aslında ağır sanayi bir şehri bozar fakat Karabük’te bunun tam tersi olmuştur ve yeşile olan duyarlılık hiçbir zaman kaybolmamıştır. Dinlenmek ve yeşil ile buluşmak isteyen herkesi Karabük’e davet ediyorum” diyerek misafirperverliğinden ötürü tüm İstanbullulara teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri, Safranbolu lokumundan cevizli çöreğe, kuyu kebabından safran çiçeğine kadar birbirinden güzel yöresel lezzet ve kültürel öğelerin sergilendiği stantları gezdiler. Geleneksel Karabük Günleri, Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Haber: Muhammet İkbal ARSLAN / İstanbul Ajansı

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.