Hoşgeldiniz  

Faik Öztrak, ‘İyilikte yarışımız sürecektir’

admin | 21 Nisan 2020 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

CHP’li belediyelerin tüm engellemelere rağmen, hiçbir ayrım yapmadan hizmete, azimle, kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Faik Öztrak, “İyilikte yarışımız sürecektir.” Dedi.

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizin altını çizen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamasınbda “Salgının başından bu yana samimi bir şekilde, milletimizin yükünü azaltmaya çalışıyoruz ve iyilikte yarışıyoruz; yarışmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki milletimizin sırtındaki yük her gün daha da ağırlaşmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

MİLLETİMİZİN YÜKÜNÜ AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ, İYİLİKTE YARIŞIYORUZ

Gündemi değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak “Zor günlerden geçiyoruz… Zor günler: İyileri kötülerden, diğerkâmları bencillerden, cömertleri cimrilerden, hasbiyi hesapçıdan ayrıştırır… Cumhuriyet Halk Partisi olarak, salgının başından bu yana samimi bir şekilde, milletimizin yükünü azaltmaya çalışıyoruz ve iyilikte yarışıyoruz, yarışmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki milletimizin sırtındaki yük her gün daha da ağırlaşmaktadır. Salgın bir yandan insanlarımızın yaşamını, diğer yandan geçimini tehdit etmektedir. İşsizlik, pahalılık, mutfaktaki yangın milletimizi bezdirmektedir. Ülkeyi yönetenler ise saraylarına, köşklerine kapanmış, milletin sıkıntılarından kendilerini izole etmiş, millet ne yer, ne içer dönüp bakmamaktadırlar bile…” dedi.

Gündemi değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “İyilikte yarışımız sürecektir.” Vurgusu ile belediyelerin vatandaşa desteğinin devam edeceğinin altını çizerek şu açıklamaları yaptı:

SİYASİ HESAP VE HINÇLA HAREKET EDİYORLAR

“Milletle bağı kopanlar, üstüne üstlük bir de millete hizmet götürmeye çalışan belediyelerimizi de engellemeye çalışmaktadırlar. Saray, salgında halkın canına, aşına, işine sahip çıkmak yerine siyasi hesap ve hınçla hareket etmektedir. Şu açıkça görülmektedir: Saray virüsle değil, CHP’li belediyelerin verdiği hizmetlerle mücadele etmektedir. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza yardım kampanyaları nedeniyle açılan hukuksuz soruşturmalar, belediyelerin yıllardır halka yemek dağıtan aş evlerinin bile hesaplarına el konması, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin halka ücretsiz ekmek dağıtmasının yasaklanması son olarak da Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı sahra hastanesinin yerini mühürlenme girişimi, Sarayın derdinin millet olmadığını açık seçik ortaya koymaktadır. Halkımız, kibir abidelerinin siyasi husumet ve kinle, millete verilecek hizmetlere engel olmasını, salgında millet canıyla, aşıyla uğraşırken dahi kendi siyasi ikballerini düşünenleri elbette unutmayacaktır. Seçim sandığı önüne geldiğinde bunun hesabını sormayı bilecektir.

BELEDİYELERİMİZ HİZMETLERİNE DEVAM EDECEK

“Herkes müsterih olsun. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, sarayın tüm engellemelerine rağmen, hemşehrilerine hiçbir ayrım yapmadan hizmete, azimle, kararlılıkla devam edeceklerdir. İyilikte yarışımız sürecektir. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmamalıdır.”

KULDAN UTANMADINIZ, ALLAH’TAN DA MI KORKUNUZ YOK

“Arsız kendini güçlü sanınca, haklıyı suçlu çıkarmaya çalışırmış… Dün, Türkiye Cumhuriyetinin; adliyesini, dâhiliyesini, hariciyesini, maliyesini, harbiyesini ve milli eğitimini paralel devlet yapılanmasına teslim etmiş bir siyasi kadronun, bu yapıya yıllarca övgüler düzen, iltifat eden önde gelen bir mensubu, salgında millete ücretsiz ekmek dağıtan belediyelerimizi “paralel yapıya” benzetme cüretini gösterdi. Hadi kuldan utanmanız yok, Allah’tan da mı korkunuz yok? Milletimizin oylarıyla seçip göreve getirdiği, anayasamızın devletin ayrılmaz bir parçası olarak tarif ettiği belediyelerimize ve onun başkanlarına hangi akla hizmetle “paralel yapı” dersiniz? Atalarımız boşa dememiş; ‘Çalıda gül bitmez, arsıza söz yetmez’ diye.”

KOLONYADAN VAZGEÇTİK, MASKELERİ DAĞITIN

“İzahı olmayan şeylerin mizahı olur. Beş koyun gütmeyi ağızlarından düşürmeyenler, şimdi millete beş maskeyi dağıtamıyor. İlkin vatandaşa maskeyi parayla satacağız dediler. Baktılar bizim belediyeler maskeleri ücretsiz dağıtıyor, bundan derhal vazgeçtiler. ‘Vatandaşa karneyle maske vereceğiz, onu da PTT eliyle dağıtacağız’ dediler. Bunu da yapamadılar. Sonra ‘maskeyi eczanelere vereceğiz, maskenin kodunu da milletin cep telefonlarına atacağız’ dediler. Onu da beceremediler. Kolonya vaad etmişlerdi, ondan vazgeçtik, 1 aydır millete 5 maskeyi dağıtamadınız. Ama, caka satmak uğruna İngiltere’ye, İspanya’ya, İtalya’ya uçak dolusu maskeler yolladık diyorsunuz. İngiliz, İtalyan, İspanyol bizim gönderdiğimiz maskeleri takıp dolaşırken, milletimizin hala kod beklemesinin izahı olmayınca da mizahı oldu. Bu iş Temel fıkralarına kadar girdi.”

MİLLET PARMAĞINDAKİ ALYANSI SATIYOR

“Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Bunun için hatırlatmakta yarar var. Vatandaşın bağışladığı bir yüzükle siyasete başladıklarını her yerde anlattılar. 17 yıllık yönetimlerinde; 2 trilyon 346 milyar dolar kaynak toplayıp harcadılar. Sonunda da, milleti geçinebilmek için 30 yıldır parmağında taşıdığı alyansı satma noktasına getirdiler. Şimdi soruyoruz, nereye harcadınız bu paraları? Tık yok. İster istemez akla o meşhur tekerleme geliyor: Ağaç nerde? Balta kesti. Balta nerde? Suya düştü. Su nerde? İnek içti. İnek nerde? Dağa kaçtı. Dağ nerde? Yandı bitti kül oldu.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.