Hoşgeldiniz  

Erdoğan, ‘Spekülasyon Yapanlara Gereken Bedeli Ödeteceğiz’

admin | 14 Ağustos 2018 | Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

10.Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına verilen öğle yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tür spekülasyonları yapanlara da gereken bedeli ödeteceğiz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

10.Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına verilen öğle yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar gerçekten ihanet şebekesi ama biz bunlara yüz vermeyeceğiz, bu tür spekülasyonları yapanlara da gereken bedeli ödeteceğiz.” dedi.

STRATEJİK ORTAK OLACAKSIN, ORTAĞININ AYAKLARINA KURŞUN SIKACAKSIN

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 10. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına verilen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, “Bir taraftan stratejik ortak olacaksın. Öbür taraftan stratejik ortağının ayaklarına kurşun sıkacaksın. Bir taraftan Afganistan’da herkes terk ederken, beraber olacaksın, Somali’de, NATO’da beraber olacaksın. Ondan sonra kalkıp stratejik ortağını sırtından vurmaya yöneleceksin. Böyle bir şey kabullenilebilir mi? Bunlara bizim eyvallah etmemiz mümkün değildir” dedi.

SPEKÜLASYONLARI YAPANLARA GEREKEN BEDELİ ÖDETECEĞİZ

“Sermayeye el koymak” iddialarına yönelik tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında “Ya sen benim hafıza kayıtlarımı nereden okuyorsun? Bunlar falcı mıdır, nedir anlamak mümkün değil. Böyle bir şey mi açıkladık. Neye göre bunu söylüyorsun. Bunlar maalesef gerçekten ihanet şebekesi ama biz bunlara yüz vermeyeceğiz. Gereği neyse, işte bu tür spekülasyonları yapanlara da gereken bedeli ödeteceğiz” ifadelerini kullandı.

DÖVİZ KURU EKONOMİNİN KURALLARI İÇİNDEKİ MAKUL SEVİYESİNE OTURACAK

Döviz kurunun ekonominin kuralları içindeki makul seviyesine oturacağını, ülke olarak bu süreçte, serbest piyasa ekonomisinin kurallarından asla taviz verilmeyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal medya üzerinden birçok ekonomik terör kişilikleri var. Onların yaptığı çalışmalar var. Bunlara karşı da şu anda yargımız, tedbirlerini almıştır. Onların üzerine gidiyor. SPK’sıyla üzerine gidiyoruz ve bunları yakaladığımız yerde de gereken cezai müeyyideleri bunlara uygulayacağız. Çünkü bu, vatana ihanettir. Bu ihanet şebekelerine de ‘Elini, kolunu sallayarak gezebilirsin’ demeyeceğiz, dedirtmeyeceğiz” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.