Hoşgeldiniz  

En değerli şey insan onuru

admin | 12 Nisan 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

vali_kutlu doogum haftasiİstanbul Aydın Üniversitesi`nde düzenlenen Kutlu Doğum haftası etkinliklerinde, Peygamberimizin insan onuruna verdiği değer anlatıldı.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v)in, dünyaya teşriflerinin kutlandığı “Kutlu Doğum Haftası“ İstanbul Aydın Üniversitesi`nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kutlamaya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra olmak üzere Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve sanatçı Ahmet Özhan katıldı.

Katılımcılara girişte gül, gül suyu ve mevlit şekeri ikram edildi. Naat ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

“Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” başlığında düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, küreselleşen dünyada insanı onursuzlaştırmaya yönelik çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çekti, “Hiç bir ideoloji, insan onurundan daha önemli değildir“ dedi. Peygamberimizin insanın ve insanlığın onurunu yükselttiğini ifade eden Görmez, “Sevgili Peygamberimiz insan onuruna nasıl değer verdiyse biz de öyle değer vermeliyiz,“ dedi.

Hz. Muhammed’in (sav) insan sevgisine vurgu yapan Vali Mutlu ise “O yaratılmış olan her şeyi Allah`ın bir emaneti olarak sevdi ve bir `Sevgi Peygamberi` oldu. Şimdi dünyanın en çok ihtiyacı olan şeyin de bir sevgi kaynağı olduğuna inanıyorum. Bizim bütün zenginliklerimizin yanına koymamız gereken, sevgi ve sevgi kaynağıdır. Bu kaynağı alacağımız yer ise çok açık ve net Resulün hayatıdır. Bu yüzden Peygamber Efendimizin hayatını mutlaka okumalıyız.“

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. M. Saim Yeprem`in “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı konferansıyla devam eden program, Ahmet Özhan`ın Peygamberimize adanmış eserlerden oluşan konser ve sema gösterisi ile son buldu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.