Hoşgeldiniz  

‘Emekevler Dünüşüm’de Hak Sahipleri Evlerine Kavuşuyor

admin | 22 Eylül 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Genel, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet A- A+

emekevler_kura-0Ataşehir Emekevler’de yerinde kentsel dönüşüm projesine katılan 197 hak sahibinin yeni evleri kura ile belirlendi. 115 metrekare 3+1 evler Ocak’ta teslim ediliyor.

Ataşehir Emekevler’de yerinde kentsel dönüşüm projesine katılan 197 hak sahibinin yeni evleri kura ile belirlendi. 115 metrekare 3 oda ve bir salondan oluşan daireler Ocak ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

emekevler_kura-33

Emekevler Atapark Konutları’nda hak sahibi vatandaşların evlerinin belirlendiği kura çekilişi, noter huzurunda 22 eylül günü Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı.

Emekevler Kentsel Dönüşüm Projesi, Kadıköy Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında 2005 ve 2007 yıllarında yapılan protokoller ile düzenlenmişti. 2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi’nin projeyi devralmasıyla 2012’de Ataşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile hazırlanan Emekevler Projesi’nde vatandaşlar mağdur olmadan mutlu sona ulaştılar.

emekevler_kura-3

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, tüm hak sahiplerine hayırlı olsun dilekleriyle başladığı konuşmasında, “Başkan olduğumda sizlere söz verdim, bu sorunu çözeceğiz ve size birer ev vereceğiz dedim. Fazlasına kanun izin vermiyor zaten. Bu proje iki yıl önce bitebilir, sizler iki yıl önce evlerinize kavuşabilirdiniz. Ancak bazı siyasiler engel olmak istediler. Bazı gruplar vatandaşlara olmayacak vaatlerde bulunarak,  ‘siz Belediye Başkanını dinlemeyin, anlaşmayın, bizler size arsanıza karşı 3’er, 5’er daire vereceğiz’ dediler. Bunun hiçbir mantıklı yanı yok. Yasalar açık. Eğer öyle bir olasılık olsa ben zaten sizin lehinize kullanırım. Gerçeğe bakarsak orası zaten 170 bin metrekare bir alan ve 120 bin metrekare alan park ve yeşil alanlar olarak ayrılmış. Daha önce yapılmış anlaşmaya göre 50 bin metrekare inşaat alanı var. Bunun fazlasını kimse veremez” dedi.

emekevler_kura-11

Emekevler’de yaşayan ancak bu projeye katılmayan vatandaşlara seslenen İlgezdi, “Eğer biz art niyetli olsaydık çoğu vatandaşımız bu dairelere kavuşmazdı. Belgelerin çoğu yetersiz ama biz elimizdeki verilere dayanarak burada hak sahibi olan herkesi birer daireye kavuşturduk. İBB ve Kadıköy Belediyesi tarafından tespit edilen 392 vatandaşımız var. Bizimle sözleşme yapan 197 vatandaşımızla bugün buradayız ve yeni dairelerini belirliyoruz. Ancak 200 civarında vatandaşımız bir hayal dünyasında yaşıyor. Bütün mahkemeleri kaybettiler. Burası Ataşehir Belediyesi’nin tescilli yeri. Ancak bazıları çıkmış buradan rant elde etmeye çabalıyor. Bu 200 civarında vatandaşımız da aslında mağdur durumda” diye konuştu.

emekevler_kura-12

Projeye katılmayan vatandaş ve ailelerini Belediye ile görüşmeye çağıran İlgezdi, “Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Boş hayaller peşinde koşmayın. 1980’lerden beri bölgede yaşıyorsunuz. Bu fırsattan yararlanın. 30 gün içerisinde gelin görüşelim, müracaatınızı yapın yoksa meclis kararıyla bu 200 daireyi başka kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında verebiliriz. Kanunlar yasalar açık. Geldiklerinde onlar da dairelerine kavuşacaklar. Oluşan bu çıkar ve rant grubuna aldanmayın. Onlar rant elde etmek için, biz vatandaşlarımız için uğraşıyoruz” dedi.

emekevler_kura-43

Emekevlerde Atapark’ın gelecek yıl biteceğini söyleyen Başkan İlgezdi, daireler hakkında bilgi vererek; “Biz inşaatları 2017’nin birinci ayının 30’unda teslim edeceğiz. Daireler 115 metrekare 3 oda ve bir salondan oluşuyor. Pazartesi gününden itibaren burada belirlenen dairelerinizi görmeye başlayacaksınız. Kapalı ve açık havuz, kapalı otopark, sosyal tesisler, kafeterya, çocuk oyun alanları ve çelik kapılar, herşey projedeki gibi. Projede ne gördüyseniz karşınızdaki de o. Diğer kısımlarla bu hak sahibi vatandaşlarımızın daireleri kalite olarak aynıdır. Evlerin ödemeleri 20 yıl vadeli olacak. Atapark seneye bitecek. Ben vatandaşlarımızın evlerini şimdiden satmasını istemem. Atapark bitince evlerin değeri daha da artacak. Emeği geçen arkadaşlara, müteahhit firmaya ve siz komşularımıza teşekkür ediyor, şimdiden herkese hayırlı olsun, sağlıcakla oturun” şeklinde konuştu.

emekevler_kura-29

Kura çekiminde ilk talihlinin sahip olacağı daireyi, hak sahibi Hüseyin Gün’ün kızı Gülten Gün ile Başkan İlgezdi birlikte belirlediler.

Kura çekiminde; her bir gecekondu hak sahibine, kura sonucu çıkan bağımsız bölümler için bir “Konut Tahsis Belgesi” verildi. Konut Tahsis Belgeleri, yapılar tamamlandıktan, kat mülkiyeti kurulduktan sonra gecekondu hak sahiplerine verilecek kat mülkiyeti tapusuna esas teşkil edecek.

emekevler_kura-14

emekevler_kura-53emekevler_kura-52emekevler_kura-49emekevler_kura-47emekevler_kura-45emekevler_kura-44emekevler_kura-43emekevler_kura-42emekevler_kura-41emekevler_kura-27emekevler_kura-18emekevler_kura-16

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.